Beursbengels wint in 2A, AFC, AMVJ, DVVA verliezen

Het was geen al te beste dag voor de Amsterdamse clubs in de zaterdag tweedeklasse A. HBOK won de streekderby tegen NFC (zie elders deze site) maar voor de rest waren het vooral nederlagen die er te noteren vielen. Beursbengels was de positieve uitzondering door EDO met 2-4 te verslaan.

AFC (0-3 tegen Monnickendam), AMVJ (3-1 tegen Marken) en DVVA (5-0  tegen ZOB ) gingen allemaal hard onderuit. Alleen Beursbengels (2-4) bij EDO boekte naast HBOK een overwinning.

Foto Tom Poederbach: Ook AFC-er Gijs Roodbeen (r) kon de nederlaag tegen Monnickendam niet voorkomen
Foto Tom Poederbach: Ook AFC-er Gijs Roodbeen (r) kon de nederlaag tegen Monnickendam niet voorkomen

AMVJ heeft een zwaar seizoen voor de boeg. Een nederlaag tegen het gedegradeerde Marken was niet nodig geweest. Een gelijkspel had er zeker ingezeten voor de ploeg van Maurice Kuijper. Drie knullige fouten leverde even zoveel doelpunten op. Er werd zelfs gesproken over Sinterklaas.  De 0-1 (19e minuut door Aramez Poupon) kwam tot stand na een verkeerde terugspeelbal.  Rene Boer zorgde o slag van rust voor de 1-1. Na de hervatting  was het Guido Boes die na een dekkingsfout bij een corner simpel de 2-1 kon maken. En de 3-1 van wederom Poupon kwam tot stand nadat Daan van der Driest was uitgegleden.

Beursbengels, die vorig seizoen nog in 2B speelde, maakte een goed debuut in 2A. De ploeg van Charly Olf won van promovendus EDO met 2-4. Olf: “ We hebben het ons moeilijker gemaakt dan nodig maar de punten zijn in ieder geval binnen.”  Beursbengels was sterker de eerste helft maar verzuimde om afstand te nemen. Uit een counter was het zelfs EDO dat via Yousef El Reduan op voorsprong kwam. Lang konden de Haarlemmers dara niet van genieten want het was Jamal Lachkar die de Amsterdammer op 1-1 zette. Voor rust zorgde Michael Samuel zelf voor de verdiende 1-2 voorsprong.

Toen Dennis Gerritsen er na rust 1-3 van maakte leek er niets aan de hand. Door wat te gemakzuchtig en nonchalant verder te spelen kon EDO terugkomen tot 2-3 (doelpunt Furlan Bouma). Mede dankzij de uitstekend keepende Bertram de Langen bleef het daarbij. Vlak voor tij zorgde Juanito de Mee voor de meer dan verdiende 2-4 zege.

Foto Tom Poederbach: AFC leed in de ndeerlaag in de tweede helft omdat 'te slap' was volgens trainer Colijn
Foto Tom Poederbach: AFC leed in de ndeerlaag in de tweede helft omdat ’te slap’ was volgens trainer Colijn

AFC ging op eigen veld onderuit tegen Monnickendam. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 0-3. Trainer Wessel Colijn: “ Bij rust had het ook 2-2 kunnen staan. De doelpunten die we na rust om onze oren krijgen waren gewoon te simpel. We waren gewoon te slap vandaag.” Gijs Roodbeen, Ben van Kessel en Flip de Jong hadden AFC voo rust op voorsprong kunnen zetten maar verzuimden dat.  Toen centrale verdediger Thomas Rijsman met een hamstring blessure moest uitvallen was de organisatie even zoek. Monnickendam profiteerde nadat een AFC-verdediger onder de bal door liep (0-1 door Binken). Bij de tweede treffer, weer Binken, maaide drie man, na een corner over de bal heen. Dat gebeurde in een tijdsbestek van vijf minuten. Colijn: “ Daarna zijn we zelfs met vier spitsen gaan spelen en in de maar we waren gewoon te slap.” In de laatste minuut werd het ook nog 0-3 door Penning.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!