Beursbengels wint eindelijk weer eens

In Edam heeft Beursbengels weer eens drie punten behaald. Tegen EVC kwam het elftal van Charly Olf in de tweede helft op voorsprong. Dankzij een aantal fantastische reddingen van doelman Bertram de Langen hield Beursbengels stand en wonnen de Amsterdammers met 0-1.

Na vier wedstrijden zonder zege was Beursbengels in Edam gebrand om weer eens een goed resultaat te behalen. In de eerste helft ging het spel gelijk op. EVC speelde vanuit de tactische discipline en kon weinig creëren. Beursbengels kreeg in de eerste helft via Dennis Gerritsen en Zino Linger goeden kansen. Gescoord werd er niet en dus werd er met een 0-0 stand gerust.

In de tweede helft kwam Beursbengels een beetje onder druk te staan. Desondanks kwamen de bezoekers rond de zestigste minuut op voorsprong. Ettiene Olf ronde een fraaie solo af door de bal vanaf randje zestien in de hoek te schieten.

In de slotfase ging EVC alles of niets spelen om aan de gelijkmaker te komen. Hierdoor kreeg Beursbengels ruimte om de voorsprong te vergroten, dit gebeurde echter niet. De gastheren bleven zo hoop houden en kwamen ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van De Langen. De doelman bleek deze middag in uitstekende vorm te zijn en had maar liefs vier geweldige reddingen op pogingen van EVC. De Langen bleek niet te passeren en hierdoor eindigde het duel in een 0-1 overwinning voor Beursbengels.

Trainer Olf was na afloop blij met de punten. Olf: Na vier wedstrijden zonder zege waren we echt weer toe aan een overwinning, mijn spelers hebben hier echt keihard voor geknokt. Ik ben zeer tevreden over de inzet van mijn ploeg. Maar vandaag was mijn keeper De Langen echt de uitblinker. Hij heeft ons met een aantal fantastische reddingen op de been gehouden.”