Home / Algemeen / BFC stelt kampioensfeestje Waterwijk even uit

BFC stelt kampioensfeestje Waterwijk even uit

Waterwijk is er niet in geslaagd om op bezoek bij directe concurrent BFC het kampioenschap in de zaterdag derde klasse C veilig te stellen. De ploeg van Ed Otten ging in Bussum met 3-0 onderuit en krijgt volgende week op eigen veld tegen Cobu Boys een nieuwe en laatste kans om de hoofdprijs te pakken.

BFC wist dat er gewonnen moest worden om een kleine kans te houden op de titel. De thuisploeg had het betere van het spel en meer balbezit, maar kon de sterke defensie van Waterwijk nog niet verrassen. Doelman Gianni Hermans hield Waterwijk in de eerste helft met meerdere goede reddingen op de been.

Na de hervatting was Olivier Blaauw dicht bij de openingstreffer voor BFC, alleen ging zijn inzet rakelings naast. In de zestigste minuut slaagden de Bussumers er wel in om de score te openen. Uit een hoekschop kopte Dico Knevel raak. Niet veel later was diezelfde Knevel opnieuw trefzeker met de 2-0 en leek een nederlaag voor de Almeerders onvermijdelijk.

Waterwijk kwam vervolgens goed terug en werd een penalty onthouden nadat Michel Vogel in het strafschopgebied onderuit gaan. Dichterbij kwamen de bezoekers niet. BFC, onder leiding van oud-prof Danny Schenkel, was de Almeerders te slim af en vergrootte via Julian van der Lek de voorsprong naar 3-0. Een onbesuisde actie van Mark Heeres (rode kaart) zorgde ervoor dat Waterwijk het duel ook nog uit moest spelen met tien man.

“Jammer dat we niet compleet konden aantreden, dan moet je soms improviseren. De inzet van mijn ploeg was enorm en dan moet je ook wat geluk hebben”, zei Otten na afloop van de nederlaag. “We gaan het zaterdag in eigen huis afmaken, want gezien het hele seizoen hebben wij recht op de titel.”

De Almeerders blijven aan kop en worden op één punt gevolgd door BFC.
Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Send this to a friend