Önal na een van zijn doelpunten tegen NFC

Bij AFC teruggekeerde Önal wil stijgende lijn doorzetten

Net als de zondagtak in de Topklasse staat AFC zaterdag bovenaan de ranglijst in de Tweede klasse A. Afgelopen weekend won de ploeg van Wessel Colijn met maar liefst 8-0 van NFC. Vier doelpunten kwamen op naam van Murat Önal. De aanvaller bracht daarmee zijn totaal op zeven doelpunten.

Door zijn vier treffers is Önal nu de topscorer van AFC zaterdag en sinds zijn komst gaat het aanzienlijk beter in de competitie. Önal: “We spelen de laatste drie weken echt heel goed. Ik heb de eerste drie of vier wedstrijden gemist, maar vanaf het moment dat ik meespeel hebben we elke keer punten gepakt. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat mijn komst daarvoor gezorgd”, zegt hij bescheiden. “Want we hebben een brede en goede selectie. Door onze kwaliteiten pakken we de punten.”

Onal in actie voor FC Volendam
Onal in actie voor FC Volendam

Önal speelde in de jeugd al bij AFC en maakte zelfs zijn debuut bij het zondag eerste elftal. Via Club Brugge en ADO Den Haag kwam hij bij FC Volendam terecht, waar hij veertien wedstrijden in het eerste elftal speelde. Na een verblijf in Finland bij AC Kajaani is Önal nu weer terug bij AFC. “Eigenlijk is dat een heel grappig verhaal. Op mijn vakantie in Turkije vroeg Gijs Roodbeen of ik weer bij AFC wilde voetballen, aangezien ik toch terug zou komen. Ik ken Gijs heel goed en dankzij hem speel ik nu weer hier.”De reden voor zijn terugkeer naar Nederland is verder opvallend. De aanvaller wil hier zijn trainersdiploma halen. Önal: “Ik ben nu trainer van NFC B1, het NFC waar ik de vorige wedstrijd vier keer tegen scoorde. Ik hoop als trainer hoger op te komen. Als dat in combinatie met voetballen op een goed niveau kan, graag. Maar mijn voorkeur ligt toch bij het trainerschap.”

Als laatste komt de eerste plaats van AFC nog aan bod. Kunnen Önal en zijn teamgenoten dit volhouden? Önal is zeker vol vertrouwen. “We hebben al de eerste periode gepakt en daarmee dus een plaatsje in de nacompetitie. Toch denk ik dat we wel zo door kunnen blijven gaan. Hopelijk kunnen we zelfs tot het einde meedoen om het kampioenschap in de Tweede klasse.”

Komend weekend is daar dan de volgende horde voor AFC, als men op bezoek gaat bij Castricum.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)