Home / Algemeen / Bij De Dijk zijn ze blij dat het winterstop is na nederlaag tegen Katwijk

Bij De Dijk zijn ze blij dat het winterstop is na nederlaag tegen Katwijk

In de Tweede Divisie heeft De Dijk haar vierde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Jochem Twisker keek na twaalf minuten al tegen een onoverbrugbare achterstand (0-2) aan en verloor uiteindelijk met 0-3.

Aanvoerder Robert Verschraagen moest na afloop toegeven dat de koploper een maatje te groot was voor de promovendus. “We hebben nu vier keer op rij verloren en na alles wat er gebeurd is kan ik niets anders zeggen dan dat ik blij ben dat het winterstop is.”

Verschraagen startte op het laatste moment in de basis omdat Nick Kuipers in de warming-up niet fit genoeg bleek. Al na een minuut kon de aanvoerder de bezoekers feest zien vieren toen Marciano Mengerink, de topscorer van de Tweede Divisie, de bal achter Stan Bijl had geschoten: 0-1. Twee minuten later had de achterstand al groter kunnen zijn, maar Kilian Berkhout en Bennie van Noord zagen hun inzet naast en over gaan.

Toen Frank Schilder na twaalf minuten Mengerink in de zestienmeter neerlegde, kon scheidsrechter Bos niets anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Robbert Susan liet Bijl, die bezig was aan zijn laatste wedstrijd voor De Dijk, kansloos (0-2). Het is dat Berkhout (twee keer) en Mengerink de geboden kansen in het restant van de eerste helft niet benutten, anders was de score veel hoger uitgevallen. Twisker: “We geven die goals weer zo makkelijk weg. Persoonlijke fouten zijn er debet aan dat we de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Katwijk heeft natuurlijk een hele goede ploeg en als we nog wat wilden moesten we wel opportunistisch gaan spelen nade rust.”

Die plannen konden bijna gelijk de prullenbak in toen een schot van De Loor, van zo’n 25 meter, op de lat uiteen spatte en dus geen doel trof. “Zo’n bal mag er niet in en wil ik ook geen kans noemen.” Een kopbal van de geheel vrijstaande Mengerink, de redding van Bijl toen hij oog-in-oog stond met Berkhout en het schot van De Loor van veel dichterbij waren dat natuurlijk wel.

De Dijk, dat in sommige perioden best aardige speelde, kreeg de grootste kansen via Schilder. De verdediger was tot driemaal toe met een kopbal dichtbij een treffer, maar steeds voorkwam doelman Ricardo Kieboom een treffer. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde invaller Frank Tervoert, op aangeven van Mengerink, de eindstand op 0-3.

Twisker: “Volgens mij hebben we nog twee ploegen onder ons (AFC en TEC, red.) en staan we ook nog redelijk in de buurt van de ploegen boven ons. Er is dus zeker nog niets verloren. Ik hoop dat de winterstop ons goed doet en dat we in het nieuwe jaar met een frisse start aan het tweede deel kunnen beginnen. Ik ga er niet vanuit dat er spelers zullen vertrekken en dat we er nog wat versterkingen bijkomen. Die toezeggingen zijn mij gedaan door het bestuur.”

Maandag een samenvatting en reacties van De Dijk – Katwijk. Later in de week ook een uitgebreid gesprek met trainer Jochem Twisker en aanvoerder Robert Verschraagen over de toekomst van De Dijk. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Rob Beense

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)