Bij NFC zit alles even tegen

Zaterdag tweede klasser NFC heeft tegen EDO een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van Patrick Lokken maakt in de derde minuut van de blessuretijd gelijk (3-3), kreeg daarna en grote kans om als nog te winnen maar verloor uiteindelijk in de 95ste minuut met 3-4.

Lokken: Dit verzin je gewoon niet. Werkelijk alles zit tegen. In de 93ste minuut maken we gelijk en krijgen zelfs nog een kans om te winnen en dan verliezen we als nog. Jeroen Halsema wil de bal naar rechts spelen maar de bal komt tegen de rug van de scheidsrechter, die er trouwens niet aan kon doen hoor, en daardoor krijgt een middenvelder de bal zo maar in zijn voeten. Iedereen van ons was naar voren gericht. Die middenvelder opent direct op de spits en alleen Jessy Lissauer stond er nog. Die wordt uitgekapt en hij schiet hem over de keeper. Het si echt ongelofelijk wat hier gebeurde.”

 

Foto Jos Spitteler: Quincy van Ommeren scoorde voor NFC maar kon de nederlaag niet voorkomen
Foto Jos Spitteler: Quincy van Ommeren scoorde voor NFC maar kon de nederlaag niet voorkomen

Het was het slotakkoord van een doelpuntrijk duel. Die doelpunten vielen, op eentje na, allemaal na rust. Lokken: “In het eerste half uur waren we zeker de bovenliggende partij en kregen we aardig wat kansen. Kevin van Ommen (twee keer, red), Paul Berkelaar en Jeroen Halsema hadden best mogen scoren. We hadden gewoon 2-0 voor moeten staan.”

Naarmate de eerste helft vorder werd EDO steeds gevaarlijker.  NFC verslapt een beetje en krijgt in de blessuretijd van de eerste helft een tegen goal (0-1). Vijf minuten na rust wordt het zelfs 0-2. Lokken: “ Toen zijn we wat vrijer gaan spelen. We hadden niets meet te verliezen en dat pakte goed uit. Ik ben ook tevreden over hoe we gespeeld hebben. Het zit gewoon even niet mee.”

Foto Jos Spitteler: Verdediger Nigel Hassal (l) zoekt de aanval namens NFC
Foto Jos Spitteler: Verdediger Nigel Hassal (l) zoekt de aanval namens NFC

Eerste is het voormalig profvoetballer Quincy van Ommeren die voor de 1-2 zorgt en daarna is het Kevin van Ommen die de verdiende gelijkmaker scoort (2-2). Lokken: “ Toen had ik echt het idee dat we er op en er over gingen.” Maar twee minuten na de gelijkmaker wordt een corner van EDO niet weg gekopt en is het al weer 2-3.

Foto Jos Spitteler: Kevin van Ommer kan zijn geluk niet op als hij NFC in de 93ste minuut op 3-3 heeft gezet
Foto Jos Spitteler: Kevin van Ommen kan zijn geluk niet op als hij NFC in de 93ste minuut op 3-3 heeft gezet

De bizarre slotfase met de 3-3 van Kevin van Ommen in de 93ste minuut, de kans van Van Ommen oog in oog met de doelman (zijn schot werd nog net geblokt door een verdediger), de bal via de rug van de scheidsrechter en vervolgens de 3-4 betekende het einde van een turbulente middag. Lokken: “Dit was me een wedstrijd met van alles en nog wat maat het zit gewoon allemaal even tegen bij ons.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC