Bij Purmersteijn kan het feest beginnen na zege op LSVV

In de zondag tweede klasse A kan Purmersteijn de tweede periode bijna niet meer ontgaan. De ploeg van Martin van Ophuizen won de topper tegen concurrent LSVV met 1-0 door een doelpunt van Ruben Adneij in de 94ste minuut.

Met nog een wedstrijd te gaan zou LSVV alleen nog aanspraak kunnen maken op de tweede periode als Purmersteijn de laatste wedstrijd verliest en dan nog moet LSSV zo’n tien doelpunten verschil goed maken. Teammanager Anne Wijker spreekt dus al van een groot feest bij de club. Wijker: “ Ja we vieren het zeker. Wat een ontlading na die treffer. Het was ook wel verdiend hoor. We waren de hele wedstrijd de betere maar hun keeper was echt fantastisch vandaag.”

Trainer Martin van Ophuizen weet dat de eerste prijs van het seizoen binnen is

De eerste helft was het geen hoogstaand spel in Purmerend. Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam Purmersteijn moeilijk uit de voeten. De lichtvoetige en technische ploeg van Van Ophuizen combineerde aardig tot de zestien maar liep daarna steeds tegen een muur op. Bij LSVV speelde Peter Wijker in de achterste linie. De voormalig verdediger van AZ was een rots in de branding bij LSVV. Normaal speelt Wijker alleen de thuiswedstrijden van LSVV maar voor de topper tegen Purmersteijn trok Wijker toch zijn schoenen aan.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Doelman Stefan Kunst van LSVV ontpopte zich tot man van de wedstrijd . Wijker: “Hij haalde werkelijk alles er uit. Om moedeloos van te worden. “ Zo ranselde Kunst een schot van Dick Bos uit de kruising en was het ook attent op de inzet van Ruben Adneij. Ook topscorer Daniel Schermer hield hij tot twee keer toe van scoren af.

2014-02-02 14.40.00

De wedstrijd leek te eindigen zoals hij begon. In 0-0 dus. Vier minuten in blessuretijd kwam dan alsnog die bevrijdende treffer. Nick Koopman onderschepte de bal en gaf vanaf de linkerkant voor. Doelman Kunst zag de bal voorbij zijn doel gaan en rekende al op een achterbal. Daniel Schermer dacht daar anders over en met een alle of niets poging hield hij de bal middels een omhaal binnen en bezorgde hem daarmee bij Ruben Adneij. Adneij aarzelde niet en schoot vanaf zeven meter op doel. Via het slechte veld stuiterde hij langs een verdediger en achter Kunst; 1-0.

Teammanager Anne Wijker: “ Deze periode is binnen. Dat kan echt niet meer mis gaan. Het zal zo dan ook wel een groot feest in de kantine worden. De periode is de eerste stap maar het kampioenschap heeft natuurlijk de prioriteit maar we hebben in ieder geval vast een prijs.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2A