Bijzondere serie strafschoppen Giliano Eijken (Diemen) tegen Arsenal

Het is geen lekker begin van het seizoen in de derde klasse C voor Diemen. Na zes wedstrijden had het pas één punt en toen moest het bij Arsenal bezoek. De ploeg van Gerrie Breugem kwam met 4-0 achter, dus leek het er op dat de Diemenaren opnieuw een nederlaag moesten slikken. De ploeg rechtte echter zijn rug en kwam terug tot 4-4, dankzij vier goals van Giliano Eijken.

“Eigenlijk was die 4-0 achterstand wel een beetje geflatteerd, maar we gaven de tegengoals gewoon veel te makkelijk weg. We speelden niet slecht. Zij gaven geen druk, waardoor we makkelijk aan voetballen kwamen. Probleem was alleen dat we veel te weinig kansen creëerden”, blikt Eijken terug op de wedstrijd.

Bij een 4-0 achterstand in de tweede helft miste Eijken nog een penalty voor Diemen. Niet veel later kreeg Diemen weer een strafschop. “Ik wilde ‘m nog een keer nemen. Daar was gelukkig ook geen discussie over”, aldus Eijken. Eijken benutte deze keer het buitenkansje wel en scoorde daarna nog eens drie keer, waaronder nog een strafschop. Eijken beschrijft zijn vierde goal, wat de gelijkmaker betekende: “Het was een afvallende bal bij een corner en ik stond buiten de zestien. Ik aarzelde niet en schoot binnen. Toen kwam er een enorme ontlading. We waren echt heel blij met de ene puntje.”

Het was pas het tweede punt voor sDiemen. Eijken over de teleurstellende start: “We hebben in de zomer een aantal belangrijke spelers zien vertrekken, zoals Manolito Joren, Tim de Jong (beiden naar Ajax), Dennis van Bree (TOG), Mitchell de Vries en Quincy Molly (AGB). Met Dennis van Bree hebben we ook doelpunten ingeleverd. In de voorbereiding deden we het goed, we gingen door in de beker. In de competitie wil het echter niet lukken.”

Ondanks de slechte start verwacht Eijken dat het nog wel goed komt met Diemen. “Aan het spel ligt het niet. De eerste paar wedstrijden wilden de kansen er niet in en dan krijgen we door persoonlijke fouten goals tegen. Maar de sfeer zit er nog steeds goed in. We hebben een jonge en gretige groep. Hopelijk betekent dit gelijkspel de weg omhoog. We spelen komend weekend voor de beker tegen Stormvogels en daarna in de competitie tegen Fortius. Dan gaan we vol voor de eerste overwinning.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Michelle de Haas | Eijken vorig seizoen in duel met Arsenal-speler Skip Slingerland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)