Bilal Ched-Dadi (De Dijk) wil met ZSGOWMS naar de Hoofdklasse

Bilal Ched-Dadi speelt volgend seizoen voor ZSGOWMS. De middenvelder komt over van De Dijk, waar hij twee seizoenen voor uitkwam. Ched-Dadi wordt naast speler ook assistent-trainer bij de club die dit seizoen degradeerde van de tweede naar de derde klasse. Ook Roger Grootfaam (FC Aalsmeer) en Robin Meier (Westfriezen) trekken richting Sportpark Ookmeer.

Ched-Dadi promoveerde met zijn laatste drie clubs (Chabab, Magreb 90 en De Dijk) telkens naar de Topklasse of Derde Divisie en hij zit vol ambitie om ook met ZSGOWMS stappen te maken. “ZSGOWMS is een club met veel ambities. Zij willen nu graag de weg omhoog inzetten. Ik zie het ook echt als een uitdaging om met ZSGOWMS een aantal keer te promoveren. Uiteindelijk willen we de hoofdklasse bereiken.”

De 31-jarige middenvelder erkent dat hij een enorme stap omlaag maakt, maar daar heeft hij bewust voor gekozen. “Ik ben ook gebeld door derde divisieclubs, maar ik kan het niet meer opbrengen om volledig gas te geven en veel te trainen. Ik ben ondernemer en heb het heel erg druk met mijn werk. Ik kom gewoon tijd te kort om op hoog niveau te blijven spelen.”

Ondanks dat Ched-Dadi afgelopen seizoen bijna niet speelde in het keurkorps van Jochem Twisker, heeft hij wel genoten van het kampioenschap van De Dijk. “De club heeft het fantastisch gedaan dit seizoen. Ik heb zeker van het kampioenschap genoten. Het is jammer dat ik door mijn werk en blessures weinig heb kunnen spelen, maar ik gun het De Dijk heel erg. De Dijk is een warme club en ik heb twee fantastische seizoenen gehad. Ik zal deze tijd nooit vergeten.”

Ched-Dadi gaat zich bij ZSGOWMS volgend seizoen ook bemoeien met het technisch beleid. Hij zal de functie van assistent-trainer op zich nemen. “Bij elke club waar ik heb gespeeld was ik eigenlijk een leider in het team. Ik denk daarom ook dat de functie van assistent-trainer bij mij past. Ik wil heel ver komen met ZSGOWMS. Ik baal er ook van dat ze dit seizoen gedegradeerd zijn. De weg naar de hoofdklasse is lang, maar zeker het doel op lange termijn. Ik voel me fit en heb er heel veel zin in.”

Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!