Home / Algemeen / Bilal el Yacoubi (OFC) doet stap omlaag naar ZSGOWMS

Bilal el Yacoubi (OFC) doet stap omlaag naar ZSGOWMS

Hij erkent dat het een behoorlijke stap omlaag is, maar Bilal el Yacoubi maakt deze met een bewust doel. De 32-jarige middenvelder verruilt derdedivisionist OFC voor ZSGO/WMS, laagvlieger in de zondag tweede klasse B, om meer aan spelen toe te komen.

Vanwege zijn drukke werkzaamheden, een gezin waar El Yacoubi tijd aan wil besteden en een kleine kans op speelminuten volgend seizoen bij OFC – waar hij bezig is aan zijn eerste seizoen – besloot hij zijn heil elders te zoeken. “Ik wil blijven spelen. Ik heb weinig zin om te blijven wanneer ik niet belangrijk kan zijn. Bovendien moest de club voor mij in de buurt zijn. Ik kan zo op de fiets naar ZSGOWMS. Ik heb naar het verhaal van de club geluisterd, gesproken met Randy Rustenberg en ik hou van een uitdaging.”

Het verhaal van ZSGO/WMS klonk hem goed in de oren. “De club is ambitieus en wil omhoog. Het is fijn om onderdeel uit te maken van een club die zulke plannen heeft. Natuurlijk is het een risico dat ik waarschijnlijk in de derde klasse speel en dat het een laag niveau is, maar ik heb alles afgewogen en ga er gewoon voor. Wanneer ze degraderen, moeten we er voor zorgen dat we kampioen worden om weer in de tweede klasse te spelen.”

Foto Peter Seijmour | El Yacoubi afgelopen weekend in actie tegen OJC Rosmalen

Aan uitspraken als van zijn nieuwe ploeggenoot Chad de Jong (‘met ZSGOWMS naar de Hoofdklasse’) wil El Yacoubi zich nog niet wagen. “Ik bekijk alles echt per jaar, met als doel elk jaar een stapje omhoog te kunnen maken. Ik ken een aantal spelers van ZSGOWMS en heb er vertrouwen in dat er volgend seizoen een leuk en gebalanceerd team staat om mee te kunnen presteren.”

Naast El Yacoubi maakt ook Diosmell Heijgen de overstap naar de zondag tweedeklasser. De 25-jarige verdediger, die in Zweden nog in het profvoetbal actief was voor Ängelholm, komt over van Te Werve uit Rijswijk.

Foto boven: Rob Beense

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)