Bizar scoreverloop Amstelveen –TOB

Amstelveen en TOB speelden vandaag twee wedstrijden. De ene vond plaats voor de rust en de andere na de rust. Beginstand 0-0, ruststand 1-4, eindstand 7-4. TOB leek dus hun derde overwinning van dit seizoen te halen, maar kon na rust alleen toekijken hoe Amstelveen nog 6 goals maakte.

TOB begon goed en speelde waarschijnlijk de beste eerste helft van het seizoen en ze hebben Ferry Noordhuis. Nadat Sean Engelen de score had geopend voor TOB kwam Noordhuis op stoom. Hij tekende voor de 0-2 en de 0-3. Tim Boelrijk deed wat terug voor Amstelveen, 1-3 en vervolgens was het weer Noordhuis die zijn 20e van dit seizoen maakte, 1-4. Noordhuis verstevigt hiermee zijn ambitie om De Gouden Schoen te winnen als topscoorder van de tweede klasse in Amsterdam. In de kleedkamer keken de spelers van TOB elkaar in de rust aan en besefte dat alles lukte vandaag.

Noordhuis:’Iedereen zei tegen elkaar dat we het dus echt wel kunnen. Alles lukte en we voetbalden echt goed’.

Na de rust ging het echter geheel de mist in. Amstelveen begon te vechten voor elke meter en het vertrouwen dat TOB in de eerste helft had opgebouwd verdween als sneeuw voor de zon. En de doelpunten vielen als rijpe appelen. Kijkt u maar:  2-4 Jurrit Wilhelmus,  3-4 Robert Lesmeister,  4-4  Tim Boelrijk,  5-4 Martijn Mak,  6-4 Martijn Mak (penalty),  7-4 Daniel Fritschy en einde verhaal voor TOB.

Noordhuis:’Het lijkt wel of het zo moet zijn dit jaar. Dan speel je zo’n eerste helft en zie je het in de tweede helft zo uit je handen glijden. Veel persoonlijke fouten en geen vertrouwen meer. Erg jammer’.

TOB heeft hiermee wel de laatste kans verspeeld om degradatie te voorkomen dit jaar. Amstelveen kan rechtstreekse degradatie nog voorkomen, maar zal nog wel een paar zeges nodig hebben. En Ferry Noordhuis? Het lijkt toch sterk dat hij volgend jaar een klasse lager gaat spelen. Met twintig goals uit 21 wedstrijden zijn er vast clubs die interesse in hem gaan tonen.