Bizar slot bij Marken-HBOK

In de tweede klasse A hebben Marken en HBOK in een spectaculair duel de punten moeten delen. Na een eerste helft zonder goals vielen alle treffers in het tweede bedrijf. Twee eigen doelpunten in blessuretijd zorgde voor een bizar slot en een 3-3 einduitslag. Doordat Beursbengels verloor gaat het elftal van Don Geuzen nu alleen aan kop.

Marken begon uitstekend aan de wedstrijd en zette de bezoekers in het eerste kwartier onder druk. HBOK keeper Mike Oudshoorn behoede zijn ploeg met twee knappe reddingen voor een achterstand. Na een kwartier kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en namen zij het initiatief over van de gastheren. Zo kregen Tom Clobus en Joey Noorderbos kansen om te scoren. Dit gebeurde echter niet en dus werd er met een 0-0 stand aan de thee begonnen.

Edinho Lith kijkt verschrikt op

Direct na de pauze kwam de wedstrijd helemaal los en viel er in de 50ste minuut een doelpunt, Aramaz Poupon kon na een mooie combinatie de 1-0 op het scorebord zetten. Het antwoord van het elftal van Don Geuzen liet niet lang op zich wachten. Noorderbos schoot drie minuten na de openingstreffer de gelijkmaker in de korte hoek binnen.

Tom Clobus

HBOK was de tweede helft de bovenliggende partij en ging op jacht naar de voorsprong. Deze kwam er ook, in de 76ste minuut rondde Noorderbos een mooie aanval over veel schijven goed af. HBOK kon echter niet lang van deze voorsprong genieten en moest in de 82ste minuut de gelijkmaker incasseren. Een vrije trap van Poupon vanaf de zijkant werd door niemand getoucheerd en viel direct achter keeper Oudshoorn in het doel.

In blessuretijd leek de overwinning alsnog mee te gaan naar Zunderdorp. Een kopbal van Robin de Groot ging via het been van Marken verdediger Sebastiaan Peerenboom in het doel en zorgde voor dolle vreugde bij HBOK. Echter was deze blijdschap van korte duur. De bezoekers konden hun voorsprong wederom niet vasthouden en in de 98ste minuut viel de 3-3. Een vrije trap vanaf 40 meter werd tegen de paal geschoten. Via de rug van keeper Oudshoorn viel de bal alsnog binnen. Vlak hierna floot de leidsman af en eindigde het bizarre duel in 3-3.

vrije trap marken

HBOK trainer Don Geuzen baalde na afloop van de late gelijkmaker en het puntverlies. “Voetballend waren we, op het eerste kwartier na beter dan Marken. We leken de wedstrijd ook winnend af te sluiten maar tegen zulke tegendoelpunten valt weinig te doen. Doordat we zo laat alsnog de gelijkmaker incasseren heb ik toch een nare bijsmaak aan deze middag overgehouden, ondanks dat we nu alleen aan kop gaan.”

Foto’s: Rikus de Lange