De inmiddels veel besproken strafschop wordt benut door Kuiper

Bizarre 3 minuten Voorland Kadoelen

In de derde klasse B werden vandaag de resterende drie minuten gespeeld van het eerder dit seizoen gestaakte duel tussen Voorland en Kadoelen. Een wedstrijd met een lange geschiedenis. Het ging nog slechts om de blessuretijd. Kadoelen mocht de wedstrijd hervatten met een strafschop en daardoor eindigde het duel in 2-2.

Het duel werd op 22 september gestaakt. De lezing van beide clubs loopt nogal uiteen met betrekking tot de reden van staken. Voorland trainer Regilio Simons zegt dat er helemaal geen strafschop was toegekend maar dat de scheidsrechter het duel afbrak na een duel op het middenveld. Kadoelen trainer Rene Hoogendonk zegt dat er wel degelijk een strafschop was gegeven en dat er daarna wat opstootjes ontstonden.

Kadoelen trainer Rene Hoogendonk

De KNVB besloot het duel als uitgespeeld te beschouwen met een 2-1 overwinning voor Voorland. Kadoelen ging in beroep en werd in het gelijk gesteld. De wedstrijd moest worden uitgespeeld en worden hervat met een strafschop voor Kadoelen. Voorland kon, nadat het een advocaat in de arm had genomen, volgens eigen zeggen niet meer in beroep tegen die uitspraak.

Het gevolg was dat vandaag de ploegen weer tegen over elkaar stonden. Voor slechts drie minuten stonden 22 spelers, een scheidsrechter, twee grensrechters en een zo’n 15 supporters in en om het veld. De strafschop was een hot item geworden. Wie ging hem nemen. Kadoelen trainer Hoogendonk: “Mijn vaste man (Melvin Jansen, red.) durfde niet. We hebben er uitvoerig over gesproken en uiteindelijk koos ik voor Barry Kuiper.”

Kadoelen juicht nadat Barry Kuiper voor 2-2 heeft gezorgd

Kuiper faalde niet en zorgde voor de 2-2. In de resterende drie minuten wilde beide ploegen nog voor de winst gaan. Voorland kwam nog het dichtst bij maar gescoord werd er niet meer. 2-2 dus.