Bizarre nacompetitie situatie 4F

In de zondag vierde klasse F is er een vreemde situatie ontstaan met betrekking tot de plekken in de nacompetitie. Dit alles is ontstaan door het terug trekken van FC Amsterdam een paar weken geleden. Daardoor moesten de perioden worden aangepast. AS’80 en NFC zijn in ieder geval zeker van de nacompetitie. De laatste plek gaart naar Ouderkerk of Forza Almere.

Voordat FC Amsterdam uit de competitie verdween waren er al twee perioden gespeeld. De eerste was gewonnen door BFC (inmiddels kampioen) en de tweede periode ging naar AS’80 (omdat BFC daar niet meer in meetelt). In de derde periode stond Ouderkerk bovenaan.

Een woordvoerder wedstrijdzaken van de KNVB geeft duidelijkheid in de ontstane situatie: “ Nadat het wegvallen van FC Amsterdam kwamen we met een oneven aantal teams te zitten. We maken er dan automatisch twee perioden van in plaats van drie. Omdat BFC en AS’80 al een periode hadden gewonnen kunnen we die niet meer afnemen. Na het omzetten naar twee perioden hebben we dus een nieuwe stand. Deze gaat over twaalf wedstrijden. De winnaar van die periode (zonder de eerdere winnaars BFC en AS’80, red.) bestempelen we als de winnaar van de derde periode.”

Helaas is het technisch niet mogelijk om die stand juist weer te geven op onze website. Deze ziet er als volgt uit:

POS. Club

Wed-punten

Doelsaldo

1.

BFC 11-26 35-06 (+29)

2.

Ouderkerk 12-25 26-18 (+08)

3.

AS’80 11-23 32-21 (+11)

4.

NFC 11-22 30-19 (+11)

5.

Zuidoost United 11-21 37-37 (+00)

6.

Forza Almere 11-18 31-17 (+14)

BFC en AS’80 hebben dus al een periode en tellen in deze stand niet meer mee. SV Ouderkerk is al uitgespeeld en kan alleen nog door NFC worden ingehaald. Het doelsaldo is namelijk doorslaggevend in deze. NFC gaat zondag op bezoek bij RKAV en zal als het wint de derde periode veroveren. In alle andere gevallen gaat de titel naar Ouderkerk. NFC is trouwens al verzekerd van de nacompetitie omdat het via de ranglijst de periode van BFC overneemt als hoogst geklasseerde zonder periode. Indien NFC de derde periode titel wint dan zal de plaats van BFC worden ingenomen door Forza Almere (als het tenminste wint van BVV’31).

Foto Jos Spitteler: NFC won afgelopen zondag met 5-1 van AS’80 en verzekerde zich van de nacompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!