Home / Zaterdag 3b / Bizarre twaalf minuten

Bizarre twaalf minuten

De zaterdagteams van RODA’23 en RKAVIC (derde klasse B) spelen woensdag de meest bizarre twaalf minuten van het seizoen. Op 8 oktober won RKAVIC de Amstelveense derby, maar de scheidsrechter vergat een RKAVIC-speler na zijn tweede gele kaart ook de rode te geven. Lang gebeurde er niets met dat gegeven. En naar nu blijkt is het  duel van enorm belang  en worden de laatste twaalf minuten overgespeeld.

Wat gebeurde er precies op die zaterdag acht oktober?  RKAVIC stond met 0-1 voor en kreeg negen minuten voor tijd een strafschop tegen. Raimy Dossett ontving terecht zijn tweede gele kaart, maar kreeg vervolgens geen rood te zien. De strafschop ging er in (1-1) maar uiteindelijk won RKAVIC toch. Na afloop diende RODA’23 protest in  en de scheidsrechter gaf direct zijn fout toe en stelde KNVB op de hoogte. In plaats van de resterende negen minuten (plus drie blessuretijd) op de eerst volgende mogelijkheid over te spelen (net zoals het eerder dit seizoen deed in de topklasse) was er niets aan de hand geweest. Nu zijn de belangen veel groter en is er sprake van competitievervalsing.

Raimy Dossett (links) wordt achterna gezeten doelpuntenmaker Frank van den Heuvel.

RODA’23-trainer Jean Paul van Zoghel: “Ze hadden dit twee maanden eerder moeten doen, maar ik geloof dat ze naar aanleiding van dat topklasse-duel veel kritiek hebben gekregen en dus gewacht hebben of het er nog toe zou doen. Dit had de KNVB nooit mogen doen.” RKAVIC-trainer Dave Samson denkt er het zijne van: “Ik geloof dat mijn bestuur beroep heeft aangetekend maar dat loopt op niets uit. Dit is echt heel bizar. Het is het gesprek van de dag en dit verdiend zeker niet de schoonheidsprijs.”

Frank van den Heuvel wordt gefeliciteerd na zijn benutte strafschop. Doet hij dat woensdag weer?

Het duel wordt woensdag om 20:15 uur hervat in de 81ste minuut met een 0-1 voorsprong voor RKAVIC. De ploeg van Samson speelt dan met tien man. De eerste actie zal een penalty voor RODA’23 zijn (want toen had er dus rood getrokken moeten worden). In oktober schoot Frank van den Heuvel raak. Van den Heuvel: “Ik vind dit wel heel apart en dan ook nog eens tegen mijn oude club. Spanning? Ach je moet hem er gewoon inschieten. Ik durf het wel aan. Ik heb bij RODA nog nooit een strafschop gemist. Alleen als ik onder de trein kom neem ik hem niet.”

Gezien de stand (zie de klassepagina van zaterdag 3B) hebben beide ploegen weinig aan een gelijkspel en dat ligt toch wel erg voor de hand als Van den Heuvel de strafschop benut. Van Zoghel: “We moeten eigenlijk winnen. Ons doelsaldo is niet al te best. Ik ga er nog een nachtje over slapen. Laat eerst die penalty er maar ingaan.” Samson: “Ik speel altijd voor de winst ook al is het met tien man.”

De bizarre 12 minuten, inclusief blessuretijd, beginnen woensdag om 20:15 uur op het veld van RODA’23 in Bovenkerk.

Foto’s Jos Spitteler: RODA’23-RKAVIC op 8 oktober 2011