Blake Horton wil via OFC terug naar het profvoetbal

Vlak voor de start van de competitie verzekerde derdedivisionist OFC zich naast Bryan Ottenhoff van nog een speler die afkomstig is van Telstar. De 22-jarige Blake Horton werd als nieuwe reservedoelman, achter de onbetwiste Atam Koroglu, aangetrokken. In Oostzaan hoopt de Australiër zich verder te kunnen ontwikkelen.

Begin deze maand streek Horton neer in Oostzaan, waar hij werd uitgenodigd voor een proefperiode. Al vrij snel maakte hij indruk op de technische staf, die door een knieblessure van Danny Been hard op zoek was na een stand-in voor Koroglu. Tegen Achilles’29 en HBS zat Horton al op de bank. “Hopelijk krijg ik hier snel de kans om mijzelf te bewijzen. Atam is een geweldige keeper, het is voor mij goed om een heel jaar met hem te concurreren. En dan in de loop van het seizoen mijn kans te grijpen.”

Tweeënhalf jaar is Horton nu in Nederland, speciaal vanuit een buitenwijk van Sydney naar Europa gekomen om zich hier verder te kunnen ontwikkelen. Hij stapte van het tweede niveau van Australië (Rockdale City Suns) over naar de Jupiler League. Zijn periode bij Telstar bleef echter beperkt tot twee wedstrijden. “Het liep niet zoals gehoopt. Het is goed om in het profvoetbal te werken, elke dag te trainen, maar als prof wil je ook in actie komen. Toch heb ik er geen spijt van. Het was voor mij een goede overstap. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, het was goed voor mijn ontwikkeling en ik hoop terug te kunnen naar dat niveau.”

Zijn contract in IJmuiden werd eind vorig seizoen opgezegd en Horton zat vervolgens een maand zonder club, omdat er geen andere aanbiedingen vanuit de Jupiler League of elders kwamen. Een terugkeer naar zijn vaderland kwam nog niet in hem op. Hij had immers bewust voor Nederland gekozen. “Ik zou wel in de A-League (hoogste niveau, red.) willen keepen, maar het is heel moeilijk om daarin terecht te komen. Ik wilde het eerst in Europa proberen en mijzelf hier te ontwikkelen, dan kan ik daarna altijd nog terug. In Nederland spelen ze hetzelfde soort voetbal, dezelfde werkwijze en spelintenties. Al ligt het tactische niveau hier wel hoger.”

In zijn zoektocht naar een nieuwe club vond hij zich in de ambities van OFC om te promoveren naar de Tweede Divisie. Daar wil hij aan bijdragen. “Een team dat er alles aan doet om dat ene doel te bereiken; daar maak ik graag onderdeel van uit.” Met Bryan Ottenhoff, die afgelopen week aansloot, trof Horton een bekend gezicht in Oostzaan. Samen werken ze aan een terugkeer in het profvoetbal. “Ik wil dit jaar hard genoeg werken om die stap terug weer te kunnen maken. Ik heb aan het profvoetbal mogen ruiken en dan wil je altijd terug om daarin verder te gaan.”

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC