Blank (Zeeburgia) luidt noodklok na nederlaag bij LSVV: “We moeten punten halen”

Volgens Zeeburgia-trainer Bert Blank is het inmiddels al vijf voor twaalf. Zijn ploeg staat nog altijd laatste in de zondag eerste klasse A en de achterstand op de nacompetitieplekken bedraagt zes punten. Niet onoverbrugbaar, maar dan moeten de Amsterdammers wel punten gaan halen. Op bezoek bij LSVV lukte dat niet: 2-1.

In de eerste helft ging het allemaal goed. Zeeburgia was de betere ploeg, combineerde ook aardig en kreeg de beloning met een openingstreffer van Aaron Bruijn. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde de middenvelder twee minuten voor de rust raak. Een fijn moment voor de Amsterdammers en zeker niet onverdiend. Twee onzorgvuldige momenten in de tweede helft zorgden ervoor dat deze voorsprong uit handen werd gegeven en LSVV de score kon ombuigen.

Kai Botman nam beide treffers van de thuisploeg voor zijn rekening. Eerst schoot hij op fraaie wijze raak, al ging het Blank vooral om het moment daarvoor. “We kregen de bal niet weg en wilden het voetballend oplossen, terwijl je die bal ook mag wegrammen. Dan denk ik: het hoeft niet mooi. LSVV schiet die bal als het even spannend wordt ook richting de kerk”, riep de oefenmeester.

Ook bij de 2-1 zag de Amsterdamse defensie er niet heel goed uit. Bij een lange bal liepen twee verdedigers elkaar in de weg, waardoor Botman een vrije doortocht kreeg en doelman Eric Antwi kansloos liet. Met opportunistisch spel probeerde Zeeburgia nog een gelijkmaker te forceren, maar meer dan een omhaal van Imar Kort (rakelings over) zat er niet in.

Met slechts vijf punten uit elf wedstrijden hebben de Amsterdammers de rode lantaarn stevig in handen. “Ik denk dat het vijf voor twaalf is. We moeten punten halen, zondag en vooral na de winterstop. Misschien moet ik het besef maar weer activeren dat we pas vijf punten hebben”, zei Blank. “Dan hoor ik in de bus spelers zeggen: op de training kan het wel en lijken we soms net Barcelona met tiki taka. Er zit echt kwaliteit in de groep, daar heb ik alle vertrouwen in. Dat moet er alleen nog uitkomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.