Romell Blankenzee

Blankenzee stapt over naar Buitenveldert: “Tijd om weer lekker te voetballen”

Romell Blankenzee hoopt na een minder seizoen bij ZSGOWMS na de zomer zijn oude vorm weer op te pakken. De voetballer maakt dan de overstap naar Buitenveldert. “Ik ben ontzettend blij dat ik volgend seizoen weer lekker kan voetballen”, vertelt Blankenzee.

Teleurstellend seizoen

Blankenzee maakte afgelopen zomer de overstap naar ZSGOWMS, omdat zijn oude trainer Rob Rijnink daar trainer was. “Het was bij mij in de buurt, dus ik ging er vanuit dat het een mooie stap was. Alleen ik raakte al snel geblesseerd, al in de voorbereiding, waardoor het seizoen niet lekker verliep. Vervolgens heb ik nooit meer de focus op het voetbalaspect gehad, ook vanwege onrust in mijn privéleven. Ik ben nu klaar om weer lekker te voetballen.” Hij besloot dat echter niet meer bij zijn oude club te doen. “ZSGOWMS vertelde mij dat ik het ging redden als ik weer helemaal fit was. Ik was echter zelf toe aan een frisse start bij een nieuwe club.”

Nieuwe uitdaging

Buitenveldert had in de zomer van 2019 al interesse getoond in Blankenzee en dus was het niet verrassend dat de vereniging opnieuw bij de voetballer aanklopte. “De trainer (Tijn Hammer, red.) benaderde mij vorig seizoen al, maar toen koos ik voor een overstap naar ZSGOWMS. Een maandje geleden vroeg Tijn me hoe het met mij ging en of ik alsnog de overstap naar Buitenveldert wilde maken. Vervolgens heb ik voor korte tijd nagedacht. Ik hoorde echter al snel dat Arsenal-spelers Aziz Ercan, Rico Hoeboer en Jeffrey van Goethem deze zomer ook de overstap naar Buitenveldert maken. Met hen heb ik bij Arsenal eigenlijk altijd een goede connectie gehad, dus dat trok mij over de streep.”

Hij verwacht dat de club de komende jaren veel kan bereiken. “De zaterdagselectie van Buitenveldert is een jonge groep volop potentie die absoluut op een hoger niveau kan voetballen. Het team was afgelopen jaar zo nu en dan ongelukkig, maar we hopen volgend seizoen volop voor promotie te spelen. Die plannen spraken mij aan, aangezien ik voor de prijzen wil spelen, en ik weet zeker dat dit met deze groep kan. Er zijn meerdere spelers met ervaring in de tweede klasse, dus vandaar dat het voor mij de ideale stap is.”

Terugkerend talent

Naast Blankenzee heeft Buitenveldert nog een versterking aan zijn selectie toegevoegd. Jemairo Laurence keert komende zomer namelijk terug naar de Amsterdamse club. De talentvolle voetballer maakte afgelopen jaar de overgang naar Roda ’23, waar hij op tweede divisieniveau in het Onder 19-team speelde. Laurence beleefde daar echter een moeilijk jaar, waardoor hij besloot om terug te keren.

Tekst: Jordi Smit
Foto: ASV Arsenal

De Ridder nieuwe coach Buitenveldert Vrouwen: “sc Buitenveldert hoort in topklasse thuis”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)