Home / slideshow / De Ridder nieuwe coach Buitenveldert Vrouwen: “sc Buitenveldert hoort in topklasse thuis”
Chantal de Ridder

De Ridder nieuwe coach Buitenveldert Vrouwen: “sc Buitenveldert hoort in topklasse thuis”

Chantal de Ridder is de nieuwe hoofdtrainer van Buitenveldert Vrouwen, zo maakte de ver-eniging deze week bekend. De voormalig profvoetbalster van AZ en Ajax was bij de club al actief als technisch coördinator van de meidenafdeling, maar schuift nu dus door naar de vrouwenselectie. “Het is voor mij een mooie vervolgstap in mijn trainersloopbaan”, reageert De Ridder.

Keuze voor Buitenveldert

De 31-jarige Leidenaar maakte in 2007 de overstap van Ter Leede naar AZ, waarvoor zij tot 2011 actief was. Na anderhalf jaar bij het Duitse 1.FFC Turbine Potsdam te hebben gespeeld, keerde De Ridder terug naar de eredivisie om voor Ajax te spelen. In de zomer van 2019 be-sloot ze uiteindelijk een punt achter haar loopbaan te zetten. De Ridder richtte zich afgelopen seizoen volledig op de rol als technisch coördinator, maar ze merkte dat haar toekomst ergens anders lag. “De rol van technisch coördinator is toch wat anders dan die van trainer/coach. Bij dat laatste ligt gewoon meer mijn ambitie”, legt De Ridder uit.

Daarom besloot de voormalige spits om volgend seizoen weer op het veld te staan. ”Nadat ik had bekendgemaakt dat ik weer op het veld wilde staan, heb ik wat aanbiedingen gehad. De afgelopen periode heb ik de beste opties afgewogen en uiteindelijk vind ik sc Buitenveldert de beste keuze.”

De Ridder neemt voor haar nieuwe rol David Gans mee, die eveneens al jaren actief is voor de club. “Ik heb het gevoel dat wij behoorlijk complementair aan elkaar zijn. David is ervaren en heeft vroeger op hoog amateurniveau gespeeld. Bovendien kent hij vele meiden en heeft hij een trainersfunctie gehad binnen de jeugdelftallen, dus dat is onwijs waardevol. Hij is goed in de teambuilding en -spirit, terwijl ik juist sterk ben in het tactisch neerzetten van een elftal.”

Stabiliteit creëren

De nieuwe hoofdcoach gaat een mooie uitdaging tegemoet, want het eerste vrouwenteam stond afgelopen jaar op de elfde plaats in de hoofdklasse. “Ik zie komend seizoen als nieuwe start in de professionalisering van de vrouwenselectie, zodat we ons als team, maar ook als individu verder kunnen ontwikkelen. We willen weer terugkomen op het oude niveau in de topklasse, waar Buitenveldert in mijn ogen in thuis hoort. Dat moeten we met kleine stapjes doen en dat begint aankomend seizoen”, aldus De Ridder.

Wil je de vrouwenselectie van sc Buitenveldert aankomend seizoen komen versterken? Mail dan naar tc-meiden@buitenveldert.com.

Tekst: Jordi Smit
Foto: sc Buitenveldert

Buitenveldert maakt stappen in meiden- en vrouwenvoetbal: “Ontwikkeling zeer positief”

Send this to a friend