Blauw Wit ambivalent over fusie

FC Blauw Wit Amsterdam wil voorlopig nog geen uitspraken doen over een eventuele fusie met FC Chabab. Voorzitter Bernard Frank bevestigt dat de deelraad wil dat beide clubs om de tafel gaan maar laat niet doorschijnen wat Blauw Wit wil.  Bernard Frank: “Hoe wij er tegen over staan….ambivalent! Zoek dat maar op in het woordenboek”.

Ambivalent : Dubbelwaardig, twee verschillende, positieve en negatieve.  Dat staat er in het woordenboek. Er valt dus weinig op te maken uit de woorden van Frank.  “Het is allemaal nog zo prematuur. Ik wist van niets. Ik heb een uitnodiging gehad van het stadsdeel dat ik ben uitgenodigd voor een gesprek met Chabab en de deelraad op woensdag 5 december. Ik kan je nu al vertellen dat die dan niet doorgaat. Niet omdat het Sinterklaas is maar omdat ik in het buitenland zit. Waarschijnlijk zullen we een week later om de tafel zitten.”

Frank benadrukt dat de keus uiteindelijk niet aan hem is. Frank: “De leden zullen bepalen wat er uiteindelijk        met Blauw Wit gebeurd maar het is duidelijk waar het stadsdeel op uit is. Zij willen graag Sportpark Riekerhaven leeg hebben en de KNVB zal het ook wel stimuleren omdat ze dan hun veld niet meer hoeven af te staan aan Chabab. Het stadsdeel als de KNVB vinden het dus belangrijk dat er een fusie komt.”

Vorig seizoen speelde Chabab al een wedstrijd op het veld van Blauw Wit. Frank: De nacompetitie wedstrijd tegen Leonidas werd bij ons gespeeld. Daar kwamen toen 500 toeschouwers op af. In hoeverre de deelraad Blauw Wit kan verplichten om te fuseren met Chabab of eventueel het complex moet delen valt moeilijk in te schatten.  Frank: In de tijd dat we nog met Blauw Wit in het Olympisch Stadion speelden kwam DWS er ook ineens bij. Er werd toen gewoon gezegd dat we beiden het stadion als thuishaven hadden. DWS speelde om één uur en wij moesten dan om drie uur spelen. Dus zeg jij maar of het ons verplicht wordt straks. Ik neem in ieder geval een goede adviseur mee naar het gesprek.”

Het gesprek tussen de deelraad en delegaties van Chabab en Blauw Wit zal waarschijnlijk op woensdag 12 december plaatsvinden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS