Blauw-Wit Beursbengels door late goals langs Buitenveldert

Buitenveldert komt vooralsnog niet uit de onderste regionen van de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van de vertrekkende trainer Wilfred den Breejen verloor op eigen veld van Blauw-Wit Beursbengels. Pas in de laatste vijf minuten namen de bezoekers afstand: 1-3.

Op een ijskoude middag kwamen beide teams niet aan goed voetbal toe. Door veel overtredingen en onnodige fouten kon het publiek in de eerste helft niet genieten. De ploegen moesten het hebben van ballen die goed vielen; zo kwam Erwin Smajic oog-in-oog te staan met Jules Oomen, maar verzuimde hij te scoren. Aan de andere kant van het veld schoot Maxim de Swaan recht op doelman Youssef El Abdallaoui.

Vooral Donovan Mijnals kreeg namens de bezoekers een paar goede kansen op een openingstreffer. Na een paar missers was de spits na ruim een halfuur wel trefzeker. Zijn schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied was Oomen te machtig. Vlak voor rust had Akke Pennin de gelijkmaker op zijn schoen, alleen schoot de aanvaller van Buitenveldert vanaf vijf meter over.

De thee leek de thuisploeg goed te hebben gedaan. Buitenveldert kwam weer aan voetballen toe en De Swaan trok de stand gelijk. Blauw-Wit Beursbengels was tot dat moment eigenlijk alleen via snelle uitbraken gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd werd de voorsprong hersteld. Een goed schot van Zion Linger resulteerde in de 1-2. Buitenveldert probeerde de stand opnieuw gelijk te trekken, maar zag die hoop in rook opgaan toen Mijnals met een benutte strafschop de eindstand op 1-3 bepaalde.

Blauw-Wit Beursbengels heeft zich door deze late zege weer in de subtop gemeld. Buitenveldert, dat de zevende nederlaag op rij leed, blijft voorlaatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Kasper Spruijt
Archieffoto: Hans van Beek