Blauw-Wit Beursbengels in spektakelstuk gelukkiger dan Arsenal

Blauw-Wit Beursbengels en Arsenal hebben tijdens de start in de zaterdag tweede klasse A voor een spektakel gezorgd. Uiteindelijk hield de thuisploeg hier drie punten aan over: de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent won met 5-3.

Na een half uur opende Zion Linger het bal namens Blauw-Wit Beursbengels. Nadat een vrije trap niet goed kon worden weggewerkt, punterde hij de bal in het doel. De stand werd vrij snel gelijk getrokken. Verdediger Giovanni Boezerman wilde een, op het oog, ongevaarlijke bal laten lopen voor doelman Youssef El Abdallaoui, maar Boezerman schatte de snelheid volkomen verkeerd in. Arsenal-aanvaller Melvin Holwijn deed dit wel en wist het cadeautje uit te pakken voor de 1-1.

In de blessuretijd van de eerste helft herstelden de gastheren de voorsprong. Opnieuw zag de verdediging van Arsenal er niet heel goed uit bij het wegwerken van een vrije trap, waar deze keer Jessey Tuffour van profiteerde: 2-1. Ook nu hield de voorsprong niet lang stand. Vroeg in de tweede helft liet Tyrrel Perri doelman El Abdalloui met een schitterende volley kansloos.

Tien minuten later kwamen de bezoekers zelfs aan de leiding. Holwijn ontdeed zich aan de zijkant van zijn bewaker en met een schitterend diagonaal schot vloog de bal in de verre hoek. Applaus was op zijn plaats. De 2-3 was voor Blauw-Wit Beursbengels het teken om er een tandje bij te zetten. Een individueel hoogstandje – een fenomenale vrije trap van Erwin Smajic in de kruising – bracht beide ploegen weer in evenwicht.

Een kwartier voor tijd kwam Blauw-Wit Beursbengels voor de derde keer deze middag aan de leiding. De van Abcoude overgekomen Ismael Kartodimedjo (ook bekend als Markelo) verschalkte doelman Danny de lange voor de 4-3. De slotfase was voor Arsenal, dat hard op zoek ging naar de gelijkmaker. Met kunst- en vliegwerk, en een uitstekend optreden van El Abdallaoui, bleef het bij 4-3. Diep in blessuretijd bepaalde Smajic in de tegenstoot met zijn tweede treffer de eindstand op 5-3.

Blauw-Wit Beursbengels was op die manier de gelukkige winnaar, want een gelijkspel was gezien het grillige verloop van de wedstrijd zeker verdiend geweest. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Luc van Bolderick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!