Blauw-Wit Beursbengels in spektakelstuk te sterk voor OSV

OSV en Blauw-Wit Beursbengels hebben de toeschouwers opnieuw getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Vorig seizoen eindigde de ontmoetingen tussen beide ploegen twee keer in een gelijkspel (3-3 en 2-2), nu pakten de bezoekers de volle buit: 4-5.

Blauw-Wit Beursbengels zit in een mindere periode, met twee punten uit de laatste vier wedstrijden, en moest voor het bezoekje aan OSV twee belangrijke krachten missen: Erwin Smajic (geschorst) en Youssef El Abdallaoui (ziek). Donovan Mijnals en doelman Mostafa Youssef namen hun plaatsen in de basiself in en vooral Mijnals gaf zijn visitekaartje af. Na een halfuur spelen opende hij de score: 0-1.

OSV heeft de juist de smaak te pakken, won drie keer op rij en had een overwinning nodig om bovenin mee te blijven draaien. Nog voor de rust lukte het de ploeg van Ron van der Velde om via Nicky Roele op gelijke hoogte te komen, maar vlak voor de theepauze werd de thuisploeg opnieuw op achterstand gezet. Mijnals schoot een strafschop feilloos binnen voor de 1-2 ruststand.

Na de rust bleven de bezoekers het betere van het spel houden. Toch nam OSV de leiding in handen. Door doelpunten van Roele en Jermaine Jeulink werd de 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Een paar minuten na de 3-2 was het alweer gelijk door Micky Wever. OSV en Blauw-Wit Beursbengels zorgden opnieuw voor een doelpuntenfestijn, al kreeg deze ontmoeting wel een winnaar. Daar hielp de thuisploeg een handje bij. Een eigen doelpunt zorgde voor de 3-4 en even later moest middenvelder Rik Smit met een rode kaart vertrekken.

De wedstrijd leek gespeeld, zeker toen Mijnals met de 3-5 zijn hattrick voltooide. Dat Roele, ook zijn derde van de middag, in de blessuretijd de eindstand op 4-5 bepaalde, was slechts voor de statistieken. Blauw-Wit Beursbengels heeft zich door de zege weer in de subtop gemeld en staat zesde, twee punten achter nummer vijf OSV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)