Blauw-Wit Beursbengels laat zich aftroeven door FC Zaandam

Blauw-Wit Beursbengels heeft een pas op de plaats moeten maken in de subtop van de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent maakte geen beste beurt op het slecht bespeelbare grasveld van FC Zaandam: 2-1.

De Amsterdammers hadden duidelijk moeite met de omstandigheden. Bovendien zat FC Zaandam vanaf het begin veel beter in de wedstrijd. Toch kwam de 1-0, halverwege de eerste helft, uit het niets. Spits Serdar Öztürk liet zijn grote klasse zien door de bal onbedaarlijk hard in de korte hoek te schieten. Blauw-Wit Beursbengels was even de kluts kwijt en had mazzel dat een paar minuten later keeper Youssef El Abdallaoui met een fraaie reflex op een inzet van Zino Hartgers een grotere achterstand voorkwam.

Nog voor de rust verdubbelde FC Zaandam de voorsprong. Mounir Raji speelde zich behendig vrij en schoot in de verre hoek raak: 2-0. In het vervolg van de eerste helft probeerden de bezoekers terug in de wedstrijd te komen. Dit was zonder enig onderling overleg, waardoor doelrijpe kansen uitbleven. De grootste kans was in de slotminuut voor de thuisploeg. Öztürk plaatste de bal rakelings naast het doel.

In het begin van de tweede helft leek de Amsterdamse defensie nog steeds niet wakker. Een paar uiterst linke terugspeelballen konden ternauwernood door El Abdallaoui worden weggewerkt. Toch kantelde de wedstrijd enigszins. FC Zaandam werd onder druk gezet, maar het spel van de bezoekers was nog steeds te gehaast. Een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer alsnog. Na een paar combinaties kwam Erwin Smajic oog-in-oog te staan met doelman Sem Bolt, die hij met een snoeihard schot kansloos liet.

De 2-1 gaf Blauw-Wit Beursbengels meer energie. FC Zaandam wist de gelederen verder gesloten te houden, waardoor het bij die 2-1 bleef. Blauw-Wit Beursbengels is door de nederlaag naar de zesde plek gezakt en zal lering moeten treffen uit deze moeizame wedstrijd. Leuk proberen te voetballen is aardig, maar er zal toch ook de nodige arbeid moeten worden geleverd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Luc van Bolderick
Archieffoto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)