Blauw-Wit Beursbengels loopt tegen nieuwe zeperd aan

Blauw-Wit Beursbengels lijkt dit kalenderjaar vooral met zichzelf te worstelen. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent maakte opnieuw een slechte beurt. Door een 1-4 nederlaag tegen Zandvoort komt de nacompetitiestreep van de zaterdag tweede klasse A akelig dichtbij.

De Amsterdammers hadden iets goed te maken na de uiterst teleurstellende 0-1 nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter OFC. De openingsfase was nog uitermate hoopvol. Donovan Mijnals volleerde eerst, in kansrijke positie, voorlangs en stuitte even later op doelman Daan Kerkman. Serginio Eijken slaagde er wel in de score te openen door de uitgekomen keeper te omspelen en de bal vervolgens beheerst in het doel te deponeren.

Na twintig minuten kantelde het duel enigszins. Dit kwam mede doordat doelman Youssef El Abdallaoui een voor hem zeldzaam zwakke inschattingsfout maakte. De sluitpost van Blauw-Wit Beursbengels liet zich de bal afsnoepen door Jesse de Haan en dat werd afgestraft met de 1-1. De gelijkmaker viel op dat moment uit het niets, al gaf het Zandvoort duidelijk nieuwe energie.

De bezoekers kwamen na de theepauze beter uit de startblokken dan Blauw-Wit Beursbengels. In de vijftigste minuut werd de Amsterdamse defensie op snelheid geklopt en was het voor Bud Water (ex-De Dijk) een koud kunstje om de bal binnen te werken. De 1-2 achterstand was een tik voor de thuisploeg en Zandvoort probeerde gelijk door te drukken. Naarmate de tweede helft vorderde, nam Blauw-Wit Beursbengels de regie weer in handen en werd de verdediging van Zandvoort onder druk gezet.

Met de moed der wanhoop werd aangevallen, maar in plaats van de gelijkmaker moest vijf minuten voor tijd de 1-3 worden geïncasseerd. Salim Fertout werkte de bal na een scrimmage over de doellijn. Dat de gedesillusioneerde Amsterdammers ook nog de 1-4 te verwerken kregen, door wederom De Haan, was extra zout in de wonden van de thuisploeg.

Uit de eerste vijf wedstrijden van dit kalenderjaar werden slechts vier punten gepakt. Hierdoor is Blauw-Wit Beursbengels naar de elfde plek gezakt, één punt boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.