Home / slideshow / Blauw-Wit Beursbengels wil naam wijzigen in a.s.v. Blauw-Wit
Blauw-Wit-Beursbengels

Blauw-Wit Beursbengels wil naam wijzigen in a.s.v. Blauw-Wit

Blauw-Wit Beursbengels is van plan om een naamswijziging te doen. Het voorstel is om de club (weer) Blauw-Wit te gaan noemen.

De naam Blauw-Wit Beursbengels ontstond in 2015, toen FC Blauw-Wit Amsterdam en VV De Beursbengels fuseerden. Deze zomer vertrekt Han Vermeulen, voorzitter van de club en een voormalig Beursbengel. De scheidend voorzitter uitte in diverse interviews zijn onvrede over de gang van zaken bij de club en liet ook aan ons toen weten: “Als het aan mij ligt gaat de naam Beursbengels nog volgend seizoen uit de clubnaam. Ik ben niet de enige persoon die daarover gaat, want er zijn nog een paar anderen, maar de club mag naar mijn inziens niet meer zo genoemd worden als er weinig leden van Beursbengels meer in de club zitten. Dat schaadt onze naam simpelweg. Wij hebben een historie en de top bereikt in het Nederlandse voetbal, tot de Hoofdklasse aan toe. Die hoogstaande naam wil ik graag zo houden.”

Daar lijkt nu dus gehoor aan te worden gegeven. Vanwege de coronacrisis is het voorleggen van de naamswijziging tijdens een fysieke ALV niet mogelijk. Het is echter tijdelijk mogelijk om dringende zaken online aan de lende voor te leggen. Daarom hebben alle leden van de vereniging een e-mail gehad, waarin zij kunnen aangeven of ze het eens zijn met het voorgenomen naamswijziging. Het is de bedoel om deze nog voor het nieuwe seizoen door te voeren.

Voorzitter Vermeulen neemt afscheid: “Met pijn in mijn hart weg”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)