Blauw-Wit Beursbengels ontdoet zich met moeite van OFC (zaterdag)

Blauw-Wit Beursbengels is uitstekend van start gegaan in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent won ook de tweede competitiewedstrijd, al ging dit wel moeizaam. Pas vlak voor tijd werd het verschil gemaakt tegen promovendus OFC: 1-2.

Op bezoek in Oostzaan begonnen de Amsterdammers erg frivool. Het leek een eenvoudige middag voor de bezoekers te worden, want in het eerste kwartier kwamen zij drie keer oog-in-oog met doelman Fabian van den Heuvel te staan. Twee keer kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd, de derde mogelijkheid stierf door te veel hoogstandjes in schoonheid. Dat gaf OFC kennelijk wat meer zelfvertrouwen, want in de rest van de eerste helft ging het spel heen en weer.

OFC hanteerde veelal de lange bal en dat was tactisch gezien een prima zet. De verdediging van Blauw/Wit Beursbengels had grote moeite om de bal op een juiste manier te verwerken. Zo’n foutje werd na een halfuur afgestraft. Eduard Lulaj onderschepte een te korte terugkopbal en opende de score: 1-0. Met een voorsprong op zak gaf de thuisploeg geen mogelijkheid weg. Totdat Erwin Smajic een paar minuten voor rust Zion Linger de diepte instuurde. Linger weet normaal gesproken wel raad met dit soort situaties en ook deze keer werd de keeper kansloos gelaten: 1-1.

In het begin van de tweede helft kregen de bezoekers een paar kleine kansen. Linger stuitte op Van den Heuvel en Smajic schoot hoog over. In de 65ste minuut moest Kevin Kat aan de noodrem trekken bij de ontsnapte Linger, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Zelfs met een man minder leek de thuisploeg een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Een paar minuten voor tijd greep Blauw-Wit Beursbengels alsnog de volle buit. Opnieuw was Smajic de aangever op Linger, die zijn voorzet controleerde en koel de 1-2 binnen schoot. OFC, dat eigenlijk een puntje had verdiend, probeerde nog iets te forceren, maar doelman Youssef El Abdallaoui voorkwam een gelijkmaker. Daardoor wachten de Oostzaners nog op hun eerste punt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.