Blauw-Wit Beursbengels spaart De Meer

Blauw-Wit Beursbengels blijft meedoen in de top van Zaterdag 3b. Het won zaterdagmiddag opnieuw, De Meer werd met 5-2 verslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

In de eerste helft kwam Blauw-Wit Beursbengels al op een comfortabele voorsprong. Al vlug in de wedstrijd stond de 1-0 op het bord. Een fraaie aanval, opgezet door Serghinio Eijken en Saifeddine el Abid, kwam aan de buitenkant terecht bij Diego Medina. Zijn strakke voorzet werd bij de eerste paal uitstekend binnengetikt door Issam Bounou. Al had doelman Dolf Helsloot er nog bijna de hand achter gekregen. De Bengels gingen onverdroten door en enige minuten later werd de 2-0 op het bord gezet. Een voorzet van Serghinio Sahadewsing werd onberispelijk binnen geknikt door aanvoerder Eijken.

Daarna begon het knoeien van de Blauw Witte Bengels. Het pingelen en draaien, om het pingelen en draaien, werd bijna afgestraft door de bezoekers. Binnen de minuut wisten de aanvallers van de Meer de bal driemaal in te brengen, maar net zo vaak scheerde de bal voorbij de tweede paal. In de 35ste minuut viel toch de op dat moment, verdiende aansluitingstreffer. Spits Jesse Nagtegaal van de Meer wist een klutsbal namelijk prima in te koppen. Hierna voerde de thuisploeg de druk weer op. Hicham Aklalouch, eerder zeer ongelukkig, dan wel erg slordig, wist nu wel het doel te vinden. Mouad Belhacen gaf een dieptebal en de afronding was vervolgens volgens het boekje. De 3-1 ruststand was een povere afspiegeling van de kansverhouding.

Na rust aanvankelijk het zelfde spelbeeld. Nu ook weer 2 snelle treffers in de openingsfase. El Abid wist met een verdekt schot Helsloot te verschalken en even later kon Aklalouch de finishing touch geven aan een prachtige aanval. De 5-1 was, net als in de eerste helft, weer het sein voor Blauw-Wit Beursbengels om op halve kracht de wedstrijd verder te kunnen spelen. Kansen genoeg om de score te verhogen, maar het gezapige spel gaf de Meer wel geloof. De kansen werden ook afgedwongen, maar ook bij De Meer stond het vizier allesbehalve op scherp. Pas 10 minuten voor tijd viel de 5-2. Deze treffer kwam natuurlijk te laat om nog in een stunt te geloven. Ook een feit was dat derde doelman Enzo Maria van de Bengels enige malen uiterst attent moest ingrijpen. (Maria moest tweede doelman Abdel el Gourari, die geblesseerd was uitgevallen namelijk vervangen) waardoor de veilige marge tot het eind toe in stand bleef.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Blauw-Wit Beursbengels treft dan JOS Watergraafsmeer, een concurrent voor de posities bovenin. De Meer ontvangt dan Pancratius.

Verslag: Luc van Bolderick

Archieffoto: Koos van der Leest