Blauw-Wit Beursbengels verder zonder Van Zoghel en Van de Meent

Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent hebben niet meer de leiding over zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels. Afgelopen zaterdag ontbrak het trainersduo al tijdens het competitieduel tegen Monnickendam (4-4).

“We hebben twee mooie jaren gehad waar we best trots op kunnen en moeten zijn, maar zo wil je niet afsluiten. We hebben er allebei een week mee rondgelopen. Nu bezinkt het wel een beetje”, zegt Van Zoghel. Het trainersduo had in maart aangegeven bezig te zijn aan hun laatste maanden bij de club. Dat is vorige week abrupt ten einde gekomen. Na de met 0-7 verloren wedstrijd tegen AMVJ besloot het bestuur in te grijpen. De Amsterdammers zitten sinds 19 januari (1-3 bij Buitenveldert) zonder zege en bezetten de twaalfde plek.

Ondanks de slechte resultaten – die weliswaar te verklaren zijn door een behoorlijk uitgedunde selectie vanwege blessureleed (niet veroorzaakt door het voetbal) – hadden Van Zoghel en Van de Meent genoeg vertrouwen in een goede afloop, “omdat wij vinden dat er voldoende kwaliteit is om in de tweede klasse te spelen en wedstrijden te winnen.” Die taak is nu voor Luciano Tuur, Enzo Maria en de geblesseerde aanvoerder Giovanni Zebeda weggelegd; zij nemen in de laatste weken de honneurs waar om de Amsterdammers in de tweede klasse te houden. Er rest nog één competitiewedstrijd (DVVA-thuis) en daarna de nacompetitie.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)