Home / Algemeen / Van Zoghel en Van de Meent bezig aan laatste seizoen bij Blauw-Wit Beursbengels

Van Zoghel en Van de Meent bezig aan laatste seizoen bij Blauw-Wit Beursbengels

Het trainersduo Jean-Paul van Zoghel/Ronald van de Meent stopt na dit seizoen bij Blauw-Wit Beursbengels. Een druk privéleven is voor allebei niet meer te combineren met het trainerschap van de zaterdag tweedeklasser.

De tegenvallende resultaten van de laatste weken, waardoor de Amsterdammers net boven de gevarenzone staan, hebben geen enkele rol gespeeld in hun besluit. Dat was begin januari al genomen. “We hebben allebei een behoorlijk drukke baan, voor mij telt ook de energie die ik nodig heb voor mijn kinderen mee. Dat was een beetje teveel geworden”, zegt Van Zoghel. “Naar mijn mening is het na drie jaar goed als er iemand anders voor de groep komt te staan.”

Het duo nam in oktober 2016 het stokje over van de vertrokken Dave Samson. Blauw-Wit Beursbengels werd na een knappe inhaalrace kampioen in de derde klasse en eindigde vorig seizoen als promovendus op de tweede plek. Momenteel strijden de Amsterdammers om lijfsbehoud. “Wij hebben absoluut teveel kwaliteit om op deze plek te staan”, klinkt het duidelijk. “De sfeer binnen de groep is nog steeds uitstekend. De teleurstellingen komen wel wat harder aan, daar wordt een paar dagen later nog over gesproken. Dat lag in de eerste twee jaar wel anders.”

Donderdag werden de spelers ervan op de hoogte gesteld dat dit het laatste seizoen van het trainersduo wordt. “Iedereen vindt het jammer. De samenwerking is altijd goed geweest en is nog steeds goed. Ronald is een jongen van de club geworden, ik heb er nu ook een lange periode gezeten en ken iedereen. In dat opzicht is het jammer.” Van Zoghel heeft inmiddels al besloten om een sabbatical te nemen, Van de Meent zal dit zeer waarschijnlijk ook doen. “Komend seizoen wil ik sowieso niks doen en overal even lekker kijken. Ik heb een vriend bij Noordwijk zitten, maar zij spelen ook op zaterdag. Die heb ik nog niet kunnen zien. Dat ga ik zeker doen.”

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)