Blauw Wit blijft in periodestrijd

Blauw Wit Amsterdam heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de derde periode. Bij Hoogland werd er slechts met 0-1 gewonnen, maar dit had ook 0-5 of 0-6 kunnen zijn. Volgende week wacht de laatste en beslissende wedstrijd tegen Stormvogels. Bij winst is Blauw Wit zeker van de periodetitel.

Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd en Hoogland kon hier niet echt veel tegenover zetten. Het enige dat niet lukte bij de Amsterdammers was het verzilveren van de kansen. De ballen gingen op de lat, naast of over, maar niet in het net. Zelfs de spelers die alleen op de keeper af mochten gaan, konden het niet afmaken. Bij rust was er dan ook niet gescoord.

Na rust weer een beter Blauw Wit en in de 60e minuut was het dan eindelijk raak. David Zwiebel haalde de trekker over 0-1. Ook hierna kon Hoogland niet veel verzet bieden en Blauw Wit kreeg nog legio kansen om de score uit te bouwen, maar vandaag bleef het bij 0-1.

Trainer Roy van der Mije was tevreden na afloop:
Van der Mije:’Ik weet niet hoeveel kansen we hebben gehad, maar ik ben blij dat er in ieder geval eentje in ging. Nu hebben we alles in eigen hand en gaan we ervoor volgende week. Bij winst krijgen we nog een mooi toetje dit seizoen in de vorm van de nacompetitie en wie weet wat er allemaal kan gebeuren.’

Foto: Henk Zijlstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)