Jack de Gier

Blauw Wit degradeert naar 2e klasse

Blauw Wit is na het 2-1 verlies tegen VVIJ gedegradeerd en keert terug naar de tweede klasse. VVIJ krijgt een herkansing in de nacompetitie. Na de gespeelde wedstrijd ging het alleen nog maar over de forse dwaling van scheidsrechter de Vries halverwege de eerste helft. De leidsman verzuimde Blauw-Wit een honderd procent penalty toe te kennen toen Ait Hassain Mustapha werd neergelegd. Penalty en rood dus voor de speler van VVIJ. De Vries zag er echter niets in tot verbijstering van alles wat aan de kant stond te kijken naar deze wedstrijd.

De Gier begreep er niets meer van. “Deze scheidsrechter uit Lisse was bepalend vanmiddag voor de degradatie van Blauw Wit. Er is ons een kans ontnomen die ik hem persoonlijk aanreken. Wij degraderen niet op basis van vandaag, maar wat er vanmiddag is gebeurd vind ik schandalig. Hij had gewoon rood moeten geven en een penalty. Wij hadden dan met 0-1 voor kunnen komen. Zij met tien man en wij met onze snelheid in de ploeg hadden daar optimaal van kunnen profiteren. We hadden naar mijn mening dan een hele andere wedstrijd gezien. Wat ik ook graag nog even wil zeggen is dat ik apetrots op die gasten ben en de staf. Ik zag professioneel gedrag na afloop van de wedstrijd en dat toont mentaliteit.

En dan werd er ook nog gevoetbald. Logischerwijs was het geen hoogstaande wedstrijd. Of het nu kampioen wedstrijden of degradatiewedstrijden zijn meestal zijn ze wel een spannend en dat was deze. VVIJ fysiek sterk met lengte in de ploeg. Blauw Wit had meer dartelheid in de ploeg. De Gier had wat aanpassingen gedaan en wat geschoven in zijn team de laatste weken en dat beviel hem goed. Het wierp ook zijn vruchten af tegen Stormvogels dus werd die lijn doorgetrokken. De oefenmeester beschikt over een aantal jonge spelers in zijn ploeg die zich goed staande hielden tegen het soms te fysieke geweld van de IJsselsteiners. De Gier heeft maar liefst tien spelers van onder de twintig jaar in zijn selectie. Je kunt het uniek noemen. Opvallend was daarom ook dat veel vrije trappen tegen Blauw Wit waren, maar dat terzijde. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Beide kregen twee goede mogelijkheden voor de rust maar gescoord werd er niet. Onder de lat bij Blauw Wit stond de 19 jarige Nicky van der Matten die uitstekend keepte vandaag op inzetten van VVIJ. In het tweede bedrijf kon hij echter niet voorkomen dat rond de 54e minuut de 1-0 werd binnengeschoten door Kevin van Baarlen. Een fikse domper voor de ploeg van De Gier die gelijk in een tijdsbestek van een kwartier  zijn wissels inzette. De beloning kwam in de 78e minuut. In eerste instantie werd de bal nog van de doellijn gehaald maar in de rebound schoot Furkan Ozer de verdiende 1-1 binnen. Blauw Wit leek door te gaan en ging voluit voor de winst. Het kreeg die mogelijkheden om afstand te nemen. Maar ook het beetje geluk ontbrak bij Blauw Wit vandaag. En tot overmaat van ramp scoorde invaller Nicky Engel de winnende voor VVIJ 2-1 en was het pleit beslecht.

Na afloop van de wedstrijd was De Gier natuurlijk teleurgesteld maar keek ook gelijk weer verder in de toekomst. “ Vandaag vind ik het knap hoe mijn ploeg het heeft gedaan gedurende de wedstrijd. Ze hebben zich goed over de teleurstelling heen gezet. Komen met 1-0 achter te staan en herstellen zich goed. Voordat de 2-1 viel speelden we vol voor de winst en met maar drie verdedigers. Dan weet je dat hij kan vallen voor ons maar ook aan de andere kant. Dat gebeurde helaas. We hoeven ons niets te verwijten want we hebben alles uit de kast gehaald. Dat zegt mij genoeg en geeft me veel vertrouwen. Er zit nog veel rek in deze groep gasten. Ik kijk er naar uit het volgende seizoen aldus een strijdbare Jack de Gier.