Blauw Wit dichter bij JOS

Blauw Wit Amsterdam heeft de thuiswedstrijd in de eerste klasse A tegen Roda’46 met 2-0 gewonnen. JOS Watergraafsmeer verloor op eigen veld met 1-2 van De Kennemers. Beide Amsterdamse ploegen hebben nu zes punten in de derde periode en maken nog kans op die titel.

Voor Blauw Wit was het al de tweede 2-0 zege in acht dagen. Vorige week werd DWV verslagen en nu moest Roda’46 uit Leusden er dus aan geloven. Een zwak spelend Roda had weinig in te brengen en Blauw Wit kwam na een half uur spelen dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Roger Monk. Bijna direct na de pauze verdubbelde Bilal El Amrani de score. Dat het slechts bij 2-0 bleef was opmerkelijk omdat de thuisploeg voldoende kansen kreeg. Ondanks de  slordige afwerking kwam de ploeg van Roy van der Mije niet in gevaar. Door deze overwinning hoeft Blauw Wit niet meer naar de onderkant van de ranglijst te kijken maar kan het zich gaan richten op de strijd in de derde periode.

JOS Watergraafsmeer richt zich al weken op die periode en was daarin ook goed gestart door twee keer te winnen. Vandaag ging het in eigen huis mis tegen De Kennemers, 1-2. Van onderschatting was geen spraken want het op de laatste plaats staande Kennemers is bezig aan een goede reeks en doet net zoals JOS goed mee in de strijd om de periode. Toch was het na drie minuten al raak voor de thuisploeg. Een vrije trap van Maurice Rengers werd ingekopt door Jaap Lorier. In eerste instantie redde de doelman nog maar op de rebound van Lorier was hij kansloos. Alles wees dus op een makkelijke middag. De ploeg van Sander Middelbeek kreeg in de eerste helft voldoende kansen om het duel te beslissen en er inderdaad een rustige middag van te maken. Het was dus een wonder dat het slechts bij 1-0 bleef in de eerste 45 minuten.

Kort na de hervatting van het duel was de eerste de beste mogelijkheid voor De Kennemers raak na zwak ingrijpen van de JOS-defensie. Na de 1-1 zakte het niveau van de thuisploeg steeds verder weg. Passes kwamen niet meer aan en de gasten speelden volgens het principe ‘lange ballen en hopen’. In de 56ste minuut had dat nog effect ook en stond het zo maar 1-2. Maurice Renger was vlak voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker maar ook zijn kans strandde in schoonheid. Ook JOS Watergraafsmeer heeft nu, net als Blauw Wit, zes punten in de tweede periode.

De Dijk won de uitwedstrijd bij VVIJ met 0-3 en DWV versloeg Stormvogels met 3-2.

Foto: Hans Nooijen

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!