Blauw Wit druipt af

Blauw Wit heeft de hoge verwachtingen voor de nacompetitie niet waar kunnen maken. Nadat er donderdag al met 2-4 verloren werd van DHC, werd er vandaag opnieuw verloren, nu met 2-1. Hiermee is het seizoen voor Blauw Wit afgelopen. Een seizoen dat matig werd begonnen, maar na de winterstop werd er goed gespeeld en veel punten gehaald. In de wedstrijd vandaag was de fut er echter uit en maakte Blauw Wit geen aanspraak op promotie.

Blauw Wit probeerde het wel vandaag en met drie spelers die er afgelopen donderdag niet bij waren, leek er de kans om orde op zaken te stellen. De ploeg van Roy van de Mije kon echter niet gevaarlijk worden en er leek een soort loomheid over de spelers te hangen. Misschien was het seizoen uiteindelijk toch te lang en waren de batterijen leeg. Tegenstander DHC gooide ook niet met hun krachten, maar waren wel veel effectiever in hun afwerking. De ploeg had in de eerste helft slecht een paar kansen nodig om te scoren. Bij rust keek Blauw Wit tegen een 2-0 achterstand aan.

Na rust geen Amsterdamse ploeg die voor hun laatste kans vocht, maar dezelfde loomheid en weinig creativiteit. In de 85e minuut mocht Shanon Schet nog de 2-1 aantekenen, maar spannend is het nooit meer geworden vanmiddag. Nadat de spelers handen hadden geschut, beseften de spelers van Blauw Wit dat het seizoen over is. Er had op papier misschien meer in gezeten, maar dan moet men dat echt op het veld waarmaken.

Teammanager Ulrich Wilson zag dat het er niet in zat vandaag.
Wilson:’Het leek wel of we niet over het dode punt heen kwamen vandaag. We hadden veel balbezit, we mochten voetballen van de tegenstander, maar ik zag geen overtuiging en creativiteit. Dat is toch zonde, want we hebben toch een goed seizoen gedraaid, vooral na de winterstop.’

Blauw Wit start dus volgend seizoen weer in de eerste klasse en zal opnieuw moeten proberen om bovenin mee te doen. Ook voor de winterstop.

Wilson:’Dit jaar beseften we pas na de winterstop dat we bij de beste ploegen uit onze klasse hoorden. Volgend jaar moeten we vanaf het begin laten zien dat we mee willen doen voor het kampioenschap. Met een nieuwe trainer en een aantal spelers die komen en gaan hoop ik dat we snel de balans vinden en ook voor de Kerst veel punten halen.’

Foto: Arnoud Tebeest (DHC)

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)