Home / Algemeen / Blauw Wit en Purmersteijn verliezen
Foto Henk Zijlstra: Blauw Wit komt op 1-1 tegen Hercules

Blauw Wit en Purmersteijn verliezen

Blauw Wit Amsterdam en Purmersteijn zijn de competitie in de zondag eerste klasse A begonnen met een nederlaag. Blauw Wit verloor in Utrecht 2-1 van Hercules en Purmersteijn zag in IJmuiden Stormvogels met 3-2 winnen.

“Ik ga nu echt als een trainer klinken” zijn de eerste woorden van Purmersteijn-trainer Constantijn Schouten. “Toen ik vorig seizoen geen trainer was las ik hele veel verslagen waarin trainers zeiden dat ze echt de betere waren maar toch achter kwamen. Ik klink dus als een trainer maar het zijn wel de feiten als ik zeg dat dat vandaag bij ons ook zo was” Volgens Schouten had zijn ploeg binnen tien minuten met 3-0 voor moeten staan tegen Stormvogels maar het stoind na twintig minuten 3-0 voor de thuisploeg.  Schouten: “We kwam twee keer alleen voor de keeper en een schot vanaf de zestien meter ging net naast. Ik zei nog op de bank dat we nu moesten uitkijken omdat we anders bij de eerste de beste kans zo maar achter konden staan.” En dat gebeurde dus. Na 18 minuten stond er echt 3-0 voor Stormvogels op het scorebord.

Purmersteijn werd door de thuisclub nog in het zadel geholpen doordat  ze vlak voor rust met tien man kwam te staan. In de 66ste minuut maakte Garyl Pinas vanaf elf meter de 3-1 en in de 73ste minuut zorgde Jamel Magnee voor de 3-2. Schouten: “Als we toen de 3-3 hadden gemaakt was ik er van overtuigd dat we als nog zouden winnen maar we waren te veel bezig met die gelijkmaker. We speelde te gehaast en gingen te veel de lange bal spelen en dat is niet echt ons spelletje. Er is nog niets verloren, er zijn nog 25 wedstrijden te gaan maar ik had natuurlijk graag gewonnen.”

Hercules-Blauw Wit 2-1 (1-1)

Blauw Wit, dat vorig jaar ten koste van Hercules de nacompetitie haalde, ging in Utrecht met 2-1 onderuit. Al na twee minuten keek de ploeg van Uli Landvreugd tegen een achterstand aan omdat verdediger Garreth MacDonald een voorzet op zijn scheenbeen kreeg en de bal zomaar achter zijn eigen doelman verdween. Echt van slag waren de Amsterdammers niet. Binnen een paar minuten zorgde Aziz Aouam vanaf de strafschopstip voor de 1-1. Achmed Baghouz werd na een dubbele combiantie gehaakt net op het moment dat hij uit wilde halen. De strafschop was dus meer dan terecht.

Beide ploegen kregen in de eerste helft nog wat mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf. Na de hervattingwas het wederom Hercules dat op voorsprong kwam. Justin Sporkslede kreeg in het vijf meter gebeid nog een grote mogelijkheid en ook Aouam kreeg nog een kans. Dat Melvin Holwijn ook nog een strafschop had moeten krijgen, hij werd aan het shirt getrokken binnen de zestien meter, kon Landvreugd na afloop niet boos maken. Landvreugd: “Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. Het is jammer dat de jongens niet beloond worden voor hun inzet.”

Foto: Henk Zijlstra,  Aziz Aouam maakt uit een strafschop de 1-1

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)