Blauw Wit fijn de feestdagen in

FC Blauw Wit Amsterdam heeft de inhaal wedstrijd tegen Stormvogels winnend weten af te luiten. De ploeg van Jack de Gier won in IJmuiden met 1-2 en doet zo goede zaken. Blauw Wit verlaat door de zege een directe degradatie plaats en gaat dus met een goed gevoel de winterstop in.

Op een goed bespeelbaar grasveld heeft Blauw Wit drie belangrijke punten meegenomen naar Amsterdam. Voetballend liet de ploeg van De Gier zien dat het wel degelijk mee kan komen in de eerste klasse. Alleen de resultaten bleven wel eens achterwege. Tegen Stormvogels lieten de Amsterdammers zien dat ze voor niets minder dan drie punten naar Ijmuiden waren gekomen. Al in de eerste vijf minuten had Blauw Wit de score moeten openen. De Gier: “We kregen twee hele grote kansen. Geen 100% kansen maar 1000% kansen. Die moeten er gewoon in.”

De goal viel uiteindelijk in de 23ste minuut. Linksback Furkan Ozer bediende met een crossbal Yannick Valpoort. Hij controleerde de bal in het strafschop gebied met zijn borst en middels een dropkick werkte hij prachtig af, 0-1

Blauw Wit verzuimde vervolgens de score hoger te doen oplopen., Stormvogels werd alleen af en toe gevaarlijk via standaard situaties. In de blessure tijd van de eerste helft had dat wel effect. Een corner werd bij de tweede paal goed terug gekopt en Zwiebel kon binnen schieten en voor de 1-1 zorgen.

De Gier: “Dat was natuurlijk geen prettig moment. Ik heb de jongen in de rust  gezegd dat ze gewoon moesten blijven voetballen en niet mee moesten gaan in het spel (lange ballen spelen, red.)van Stormvogels. Gelukkig hebben ze dat goed gedaan en zijn we beloond.”

Het winnende doelpunt viel uiteindelijk in 78ste minuut. Adil Jamal werd de diepte in gestuurd en kwam oog in oog met de doelman van Stormvogels. De behendige middenvelder was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Achmed Baghouz die vervolgens simpel de winnende treffer kon binnen tikken.

In de resterende minuten kreeg Blauw Wit nog wel kansen op meer maar moest het af en toe ook terug. Maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het Amsterdamse doel.

Blauw Wit kan dus met een goed gevoel richting de feestdagen. Op 6 januari start Blauw Wit weer met de training. 13 januari volgt dan het inhaalduel tegen AFC’34.