Wedstrijd van de week

Blauw Wit gaat voor periode

De wedstrijd van de week komt deze keer vanaf Sportpark Sloten waar FC Blauw Wit Amsterdam het in de eerste klasse A opneemt tegen Hercules uit Utrecht. De ploegen delen de eerste twee posities op de ranglijst van de derde periode. Zoals gebruikelijk zullen we een samenvatting van dit duel maken.

Blauw Wit raakte vorige week door het gelijke spel tegen De Meern (1-1) de koppositie kwijt aan Hercules. De ploeg uit Utrecht won met 6-2 van JOS Watergraafsmeer. De confrontatie is tevens de ontmoeting tussen de nummers drie en vier van de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan is een nederlaag absoluut niet welkom. De verliezer zou wel eens definitief af kunnen haken om een plek in de nacompetitie als de concurrenten wel hun punten weten te pakken.

Blauw Wit kende een slechte start dit seizoen en leek uitgeschakeld voor alle prijzen toen de eerste wedstrijd van de derde periode werd verloren van JOS Watergraafsmeer. Daarna werden er vier wedstrijden op rij gewonnen in de derde periode. Vorige week tegen De Meern werden onnodig punten verspeeld en spits Dave Zwiebel zei toe na afloop dat ze het tegen Hercules goed zouden gaan maken.

Hercules is ook bezig aan een goede serie. Van de laatste zeven wedstrijden werd slechts een keer verloren. De laatste vier werden winnend afgesloten. Opmerkelijk want na acht wedstrijden stond de ploeg van Jan Oosterhuis stijf onderaan in de eerste klasse en nu doet het dus mee om een periodetitel en staat het derde op de ranglijst.

De ploeg uit Utrecht is traditioneel een lastige tegenstander voor Blauw Wit. Eerder dit seizoen werd er in Utrecht met maar liefst 4-0 verloren. Roy van der Mije mist aanstaande zondag Rainer Sion vanwege een schorsing. De wedstrijd op Sportpark Sloten begint om 14:00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!