Blauw Wit grijpt laatste kans

Op sportpark Sloten heeft eersteklasser FC Blauw-Wit/A de allerlaatste strohalm gegrepen tegen degradatie. In een redelijke wedstrijd werd met 5-3 gewonnen van Stormvogels dat niets meer te winnen of te verliezen had. De IJmuidenaren waren veilig en daar heeft Blauw-Wit goed van geprofiteerd nadat het eerst nog met 0-2 achter kwam te staan. Daarna heeft de ploeg van trainer Jack de Gier zich knap herstelt  en wist vijfmaal te scoren.

Volgende week volgt er een weekend met alles of niets. Er moet hoe dan ook gewonnen worden om op zijn minst P/D te mogen spelen. Maar liefst drie ploegen hebben hetzelfde aantal punten en komen elkaar allemaal tegen in de laatste ronde van de competitie. Bloedspannend dus waar met geen mogelijkheid valt te voorspellen wie rechtstreeks degradeert. Alleen de P/D plek wordt op doelsaldo beslist volgens de reglementen.

05052013 BWSTO 2

Op Sloten waren 28 toeschouwers getuige van het wonder dat Blauw-Wit deze middag overkwam. Net als in alle voorgaande wedstrijden viel er veel aan te merken op het spel van de thuisclub net als op het aantal gemiste kansen. Het is gewoon niet te verklaren dat de meest eenvoudige honderd procent kansen simpelweg om zeep worden geholpen. Met een beetje meer zelfvertrouwen had het vanmiddag gewoon ’16-8’ kunnen staan.

05052013 BWSTO JAck

Het gebeurde allemaal niet waardoor Blauw-Wit nog steeds in de race is om via de achterdeur degradatie te ontlopen. Komende zondag moet het dus gebeuren in de uitwedstrijd tegen VVIJ dat een paar weken terug nog te sterk was voor de ‘Gierende brigade’ Binnen de kortste kerren stond het 0-2 voor Stormvogels via treffers van Sier (strafschop) en Oudshoorn. Daarna was het de beurt aan Blauw-Wit dat door treffers van Baghouz en Jamal nog voor de rust op 2-2 kwam.

05052013 BWSTO 3

Na de rust een overwegend sterker Blauw-Wit dat tweemaal wist te scoren door opniuew Jamal en Dabachi: 4-2. Even kwam Stormvogels nog sterk terug door Oudshoorn die er 4-3 van maakte. Blauw-Wit dat ‘ren je rot voetbal’ ging spelen kreeg zowaar nog een vijfde treffer in de schoot geworpen door invaller Onyenuforo. Een dik verdiende zege was het gevolg met als uitzicht nog een allerlaatste kans om eersteklasser te blijven. Komende zondag zal blijken in welke klasse FC Blauw-Wit/A volgend seizoen speelt.

Verslag Freek Louis
Foto’s: Jaap Eijsing

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)