Blauw Wit kan opgelucht adem halen

Na afloop van de 2-1 overwinning op Hercules kon iedereen blij Blauw Wit opgelucht adem halen. Er was aan de doelstelling voldaan. Door de zege is de ploeg van Roy van der Mije weer koploper in de derde periode en heeft het alles weer in eigen hand.

Van der Mije stond de hele wedstrijd naast de camera. Hij zat zijn tweede wedstrijd schorsing uit nadat hij twee weken geleden na afloop van het duel tegen VVIJ een rode kaart kreeg. Dat zelfde gold voor middenvelder Rainer Sion. Het leek er op als of Blauw Wit het niet zonder haar coach waar kon maken. De eerste helft was van een bedroevend niveau. Hercules leunde achterover en speelde met een instelling dat het 0-0 ook wel prima vond. In dat geval zou het haar voorspong van twee punten behouden en koploper blijven in de derde periode. Voor de thuisploeg gold dat zeker niet. Winst was noodzakelijk maar de zebra’s speelden als of de competitie al afgelopen was. In een veel te laag tempo en zonder enige dreiging kabbelde de wedstrijd voort. Het eerste schotje op doel, meer was het niet, viel pas in de 26ste minuut te noteren.

Het leek er op of Danny van de Moot, de assistent van Van der Mije, in de rust zijn jongen niet wakker had geschud want ook het eerste kwartoer van de tweede helft viel niet noemenswaardigs te noteren. De onzichtbare Lionel Frederik liet nu ruim een uur spelen pas iets van zijn kwaliteiten zien. Spelmaker El Amrani had een offday en werd zelfs voortijdig naar de kant gehaald. De wedstrijd had een doelpunt nodig en dit geval maakte het  niet uit voor wie als er maar wat gebeurde. Gelukkig viel die treffer in het voordeel van de Amsterdammers. Rechtsback Garret Mac Donald soleerde via de zijkant en stormde het strafschopgebied in. Door niets en niemand gehinderd kon hij zomaar, vanuit het niets, de 1-0 maken. Mac Donald: “Ik heb vroeger als rechtsbuiten gespeeld en dat kwam vandaag dus mooi van pas.”

Vanaf dat moment begon de wedstrijd te leven en liet ook Hercules zien dat er iets op het spel stond. De invallers Mitch Maas (schot) en Daan Musters (kopbal) waren dichtbij maar de beste mogelijkheid was de vrije trap van Ralph Hovestad op de rand van het strafschopgebied. Doelman Gregory Martin reageert fantastisch en hield Blauw Wit op de been. Pas in blessuretijd maakte Dave Zwiebel op aangeven van Roger Monk het karwei af (2-0). Dat het in de 97ste (!) minuut nog 2-1 werd door Maas was slechts voor de statistieken.

De conclusie volgens Van der Mije: “Heel snel vergeten deze wedstrijd. De punten zijn binnen en daar gaat het op. Die jongens kunnen best zonder mijn coaching maar ik ben blij dat ik de volgende wedstrijd weer gewoon op de bank mag zitten. Dit is zenuwslopend. Je hebt nergens invloed op en ik kan mijn jongens niet helpen. Nog twee finales (Hoogland uit en Stormvogels thuis, red.) en dan weten waar we staan. Dit mogen we nu niet meer weggeven.”

De samenvatting van dit duel en is vanavond vanaf 22:00 uur te zien

Foto’s: Jaap Eising

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)