Blauw-wit kansloos tegen AFC ’34

Blauw-wit heeft met 0-2 verloren van AFC ’34. Een uitslag die nog veel hoger uit had kunnen pakken, een keeper met een goede dag en een hoop geluk hielden de uitslag slechts op 0-2. De ploeg van Jack de Gier moet zich nu echt zorgen gaan maken.

Na veertien minuten lag de bal al in het doel van Blauw-wit keeper Nicky van der Matten. De verdediging van Blauw-wit zag er niet goed uit toen Ali Deveci uit het niets vrij kwam voor het doel. De keeper was ook verrast en stond niet goed opgesteld waardoor Deveci simpel kon afmaken en de 0-1 op het scorebord verscheen.

Na twintig  minuten kreeg Blauw-wit zijn eerste kans. Adil Jamal volleerde de bal knap richting de hoek na een mooie aanval. Maar keeper Joey Brandon le Duc zat er goed bij en wist de bal te redden. Een van de weinige momenten dat Blauw-wit voor het doel van AFC verscheen maar wel een gevaarlijk moment.

AFC kreeg de eerste helft kans na kans maar wist maar niet te scoren. Doelpuntenmaker Deveci kreeg enkele grote kansen, maar de afwerking was niet goed, waardoor de bal naast ging of de keeper kon ingrijpen. AFC was heer en meester in de eerste helft en de score had makkelijk kunnen oplopen.

Ook in de tweede helft ging AFC ’34 rustig verder met kansen creëren. Dit werd alleen maar makkelijker toen Aziz Ouaoirst een domme overtreding ter hoogte van de middellijn maakte en zijn tweede gele kaart pakte, nadat hij in de eerste helft al geel kreeg voor praten tegen de scheidsrechter.

AFC profiteerde hier zeven minuten later van en tikte Blauw-wit dol, totdat ze Jim Hulleman vonden, die helemaal vrij in de zestien stond. Hij kon makkelijk inschieten vanaf links en de bal vloog in de verre hoek, waardoor de 0-2 uiteindelijk viel. Blauw-wit is de rest van de wedstrijd gedwongen tot verdedigen en komt nog nog amper tot een kans. Het bleef 0-2.