Blauw Wit keeper wil meer

Nicky van der Matten is pas 18 jaar en keept eigenlijk in de A1 van Blauw Wit. Afgelopen dagen moest hij het doel van de hoofdmacht verdedigen in de nacompetitiewedstrijden tegen DHC. Van der Matten verving de geschorste eerste doelman Gregory Martin.

In een fel geel tenue loopt hij wat gespannen het veld op. Nicky van der Matten gaat zijn officiële debuut maken voor FC Blauw Wit Amsterdam. Aan het begin van het seizoen kwam hij wel in actie in een bekerwedstrijd tegen Almere City. Van der Matten: “Dit voelde wel als mijn debuut. Die bekerwedstrijd voor de competitie was toch heel wat anders”.  Van der Matten werd door trainer Roy van der Mije gehaald van het Haarlemse EDO waar hij in de A1 keepte. “Ik heb een hele goede band met de trainer en ben hem ook veel dankbaar. Helaas heb ik dat niet altijd kunnen laten zien door blessures”.

Van der Matten, 18 jaar pas, kreeg al vroeg in het seizoen te kampen met klachten vanwege de snelle groei van zijn lichaam. “Ik ben geopereerd aan mijn beiden  en ik hielen en ik had daardoor ook een aandoening aan mijn achillespees. Ik heb dus niet veel kunnen laten zien dit seizoen”. De jonge talentvolle doelman heeft al wat clubs achter zijn naam staan. “Ik heb vooral in de regio Haarlem gespeeld. Bij HFC Haarlem, Koninklijke HFC, Young Boys en EDO. Dit is pas mijn eerste jaar in Amsterdam. Het bevalt me prima maar ik wil wel aan spelen toekomen dus ik weet nog niet of ik hier blijf”.

Van der Matten had in de wedstrijden tegen DHC een basisplaats omdat eerste doelman Gregory Martin een schorsing van vier wedstrijden uitzit. “Het is natuurlijk niet leuk voor hem om deze wedstrijden te missen maar voor mij is het ene mooie kans om te laten zien wat ik kan. Gregory staat er volgend seizoen gewoon weer in en dat is terecht want hij is een goede keeper maar ik wil graag ergens eerste keeper zijn”.  Van de Matten kan met trainer van der Mije mee naar EDO maar ook daar, zo hebben ze onderling al besproken, zal hij niet de eerste keus zijn. Stormvogels heeft contact gezocht en hij kan dus bij Blauw Wit blijven. “Ik heb nog geen keus gemaakt ik zie wel wat er de komende weken nog op me afkomt”.

De keeper uit Bennebroek liet tegen DHC zien dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, over leiders capaciteiten beschikt. Hij coacht zijn verdedigers, is op de juiste momenten aanwezig is snel bij de grond en klemvast. Zijn trap zou nog wat beter kunnen maar het is zonde gezien zijn talent als hij ergens op de bank zit.

Foto’s Arnoud Tebeet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)