Blauw Wit maakt achtklapper

Blauw Wit Amsterdam heeft vandaag met overmacht de uitwedstrijd bij De Kennemers gewonnen. In Beverwijk werd het maar liefst 0-8. Mede door het doelsaldo gaat Blauw wit nu aan kop in de derde periode.

Blauw wit was gewaarschuwd, want De Kennemers had de laatste twee wedstrijden gewonnen en leek de ploeg in vorm. Niets was minder waar. In de 5e minuut was het al raak voor Blauw Wit. Lionel Frederik brak door over rechts en kapte naar binnen. Met links haalde hij verwoestend uit. 0-1. Daarna leek de wedstrijd iets meer in balans te komen, maar Blauw Wit kon het net erg makkelijk vinden vandaag. Opnieuw een actie van Frederik, die in de zestien werd gehaakt. Beheerst schoot hij zelf de gegeven strafschop binnen 0-2. De derde was ook een mooie. Dave Zwiebel stifte de bal over de keeper 0-3. Nog voor rust was de wedstrijd helemaal gespeeld toen El Amrani voor de 0-4 zorgde.

Het publiek was de kantine nog niet uit na de rust, of er lag er alweer een in. Opnieuw Dave Zwiebel met een lage schuiver in de benedenhoek 0-5. Blauw Wit bleef op zoek naar meer goals en na een scrimmage voor de vijandige goal schoot El Amrani door een woud van benen de 0-6 binnen. Vijf minuten later weer een strafschop die Frederik benutte 0-7. Het slot was weer voor Zwiebel, die binnenschoot nadat een corner goed teruggekopt werd 0-8.

Blauw wit is dus goed op stoom en bezet nu de derde plaats in de competitie en de eerste plaats in de derde periode. Volgende week wacht er een leuke westrijd. Op sportpark Sloten komt De Dijk op bezoek, dat vandaag met 2-1 te sterk was voor JOS/Watergraafsmeer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!