Blauw Wit op dreef

In de eersteklasse A heeft Blauw Wit met goed technisch voetbal het op de tweede plaats staande DEM verslagen. Op sportpark Sloten werd het na een 2-0 ruststand uiteindelijk 3-0 voor de Amsterdammers. Met deze zege houdt Blauw Wit uitzicht op een goede eindklassering.

Al na twaalf minuten kwam een veel beter Blauw Wit verdiend op voorsprong. Met name op het middenveld was de ploeg van Roy van der Meije heer en meester. De 1-0 was een mooie aanval die op aangeven van Frankel door Dave Zwiebel werd afgerond. Ook na die openingstreffer bleven de Amsterdammers sterker. De 2-0 van rechtsback Gareth MacDonald was er eentje van individuele klasse. De verdediger maakte er met een lange solo 2-0 van.

DEM ging na de hervatting wat opportunisme van de gasten. Het leverde wat kleine kansjes op. Echt gevaarlijk werden de Beverwijkers nooit. Een kwartier voor tijd bepaalde Dennis Dinkgreve de eindstand op 3-0.

Blauw Wit klimt door de zege naar de zesde plaats. De achterstand op koploper EDO bedraagt elf punten maar het gat met DEM bedraagt nog maar vijf punten.

De Amsterdamse club deden het verder niet al te best. JOS Watergraafsmeer verloor van EDO, DWV verloor bij VVIJ en De Dijk kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Hoogland.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!