Blauw Wit pakt eerste zege tegen RODA ‘23

Blauw Wit Amsterdam heeft in de tweede klasse B haar eerste overwinning geboekt. Onder de nieuwe trainer Ron van Niekerk werd RODA’23 in Bovenkerk met 1-3 verslagen.  Blauw Wit speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder maar was absoluut de bovenliggende partij.

Blauw Wit was tactisch veel beter dan de ploeg van Marco Bragonje. RODA’23 liet vooral veel zwakte zien in de achterste linie. De eerste kans was nog wel voor de thuisploeg maar na acht minuten stond het 0-1. Abdel Errachid schoot vanaf de linkerkant in de rechter kruising. Doelman Stevens was kansloos. RODA was amper bekomen van de schrik of het was al 0-2. Na elf minuten  is linksback Anass Tazinrane die een corner binnen kopt.

Ondanks die achterstand was het erg tam wat de thuisploeg liet zien. Het speelde de bal wel veelvuldig rond maar gevaarlijk werd het zeker niet.  Ook niet nadat Blauw Wit na iets meer dan een kwartier met een man kwam te staan. Wat er precies gebeurde was onduidelijk want de bal was niet in de buurt maar LLiass Bourajjaj mocht vertrekken van scheidsrechter Van den Hoed. De arbiter had voor de wedstrijd aangegeven dat hij met grof taalgebruik direct de rode kaart zou trekken. Waarschijnlijk heeft hij zich aan zijn woord gehouden.

Ook met een man minder was Blauw Wit niet de mindere. Het was slimmer en liet RODA’23 rustig de bal rondspelen. De ploeg van Bragonje kwam niet verder dan wat schoten op doel maar nimmer in de buurt van een doelpunt. De Amsterdammers waren gevaarlijker en kwamen zelfs op 0-3. Nog net binnen het uur was het spelmaker Adil Jamal die aan een solo begon en pas stopte toen de bal achter Stevens in het doel lag (0-3).

Pas daarna zocht RODA ‘ 23 meer de aanval. Pas vijf minuten voor tijd werd het echt gevaarlijk. Michael Keur kopte op de lat. Twee minuten voor tijd werd de eer gered toen Stef Leliveld zijn schot gepromoveerd zag worden tot doelpunt (1-3)

Ron van Niekerk pakt met Blauw Wit dus zijn eerste overwinning. Van Niekerk: “ Wij komen er wel. Fysiek is mijn ploeg na een slechte voorbereiding nog niet in orde maar voetballen kunnen ze zeker.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

verslag Marcel Groenewoud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)