Blauw Wit redt punt op eigen veld

Blauw Wit heeft vandaag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen DEM. Na een 0-2 achterstand kon de stand toch nog gelijk getrokken worden. Met 2-2 werd het eerste punt van het nieuwe seizoen gered. Trainer Landvreugd van Blauw Wit kon er mee leven.

De eerste 30 minuten van de wedstrijd waren niet de beste van Blauw Wit. Er werd teveel ruimte gelaten aan de tegenstanders en er werd niet kort verdedigd. Als dan ook nog de keeper een bal laat glippen, loop je achter de feiten aan. En dat gebeurde. 0-1 bij rust.

Foto’s door Jaap Eising

In de tweede helft leek Blauw Wit iets meer grip te krijgen, maar opnieuw kreeg het de deksel op de neus, toen een lange bal in de 55e minuut niet goed werd ingeschat. 0-2 voor DEM. Nu ging Blauw Wit wel fanatiek op zoek en werd de tegenstander korter gehouden. De ploeg uit Amsterdam kreeg kansen, maar moest tot de 80e minuut wachten voordat de aansluitingstreffer werd gescoord. Adil Jamal schatte een dieptebal goed in, liet hem nog stuiteren en haalde verwoestend uit. 1-2. Kort daarna was het Garreth MacDonald met een individuele actie die voor de gelijkmaker zorgde. Hij wipte de bal tussen twee tegenstanders door en schoot hard in via de lat. 2-2.

Justin Sporkslede kreeg in het slot van de wedstrijd ook nog een goede kans, maar het bleef bij een gelijkspel.

Trainer Landvreugd van Blauw Wit kon er mee leven.
Landvreugd:’DEM is een goede ploeg, vorig jaar 2e meen ik. Ik miste voorin wat ervaring. Melvin Holwijn is op stage in Libanon en gaat misschien wel daar voetballen. Nu had ik wel een erg jonge voorhoede.’

Volgende week bij Purmersteijn mag Blauw Wit op zoek gaan naar de eerste volle winst, geen gemakkelijke opgave.