Blauw Wit stapelt fout op fout

Woedend was Blauw Wit- trainer Roy van der Mije na afloop van het onnodig verloren duel in de nacompetitie tegen DHC: 2-4. Met een gezicht dat niet veel goeds voorspelde kregen verschillende spelers van onderen uit de zak van hem na een aantal pupillenfouten die de thuisclub uiteindelijk de das omdeed.

“Dit is toch verschrikkelijk”, mopperde Roy van der Mije ,,dat je na een 0-2 achterstand moeizaam op 2-2 komt, en het dan alsnog weggeeft na twee persoonlijke fouten. Niet te geloven toch ? Het was trouwens de hele wedstrijd dat we de ene fout op de andere stapelden. Veel verkeerde passes, keuzes maken en het missen van veel kansen hebben ons behoorlijk in de problemen gebracht. Een groot gedeelte van de wedstrijd hebben we achteruit lopen voetballen waardoor onze tegenstander aardig wat kansen kreeg. We zijn goed weggekomen maar ook DHC mocht niet mopperen, want ook wij hebben heel veel kansen gehad om afstand te nemen’’. Roy van der Mije doelde met name op de gemiste strafschop van Lionel Frederik zo’n twintig minuten voor het einde. Frederik die daarvoor en daarna nog de nodige kansen miste kegelde de elfmetertrap naast het doel waardoor BWA de verdiende aansluitingstreffer werd onthouden.

Het spelbeeld van de wedstrijd deze middag was ronduit matig. Beide ploegen wilden wel maar konden er deze middag geen wervelende voetbalshow van maken. Integendeel, er waren veel overtredingen en blessures, ontelbare foute passes, nauwelijks fatsoenlijke combinaties en vaak hotseknots voetbal waar het publiek nauwelijks waardering voor kon opbrengen. Een lichtpuntje aan de zijde van BWA was invaller keeper Nicky van der Matten. Net 18 jaar zo uit de A junioren moest hij Gregory Martin vervangen en deed dat prima. Al in de eerste minuut moest hij handelend optreden door een hard ingeschoten bal op enkele meters van het doel tot corner verwerken. Een lekkere binnenkomer waardoor hij de rest van de wedstrijd een basis had om zijn doel goed te verdedigen. Grote ergernis was ook dit keer weer Lionel Frederiks die niet alleen veel kansen miste, maar ook de strafschop miste op een cruciaal moment dat BWA op zoek naar de aansluitingstreffer was. Al snel vielen er ook wat gele kaarten aan beide kanten en moest DHC zijn spits Laurens Kok al vroeg in de wedstrijd missen.

In de 41-ste minuut stond Roger Monk bij een aanval van DHC te slapen en dat kwam BWA duur te staan. Het was Levi Schipper die van dichtbij Van der Matten het nakijken gaf: 0-1. De thuisclub, die met vier invallers speelde, kreeg op slag van rust nog een fraaie kans via Frederik die hopeloos miste.

Nog geen minuut na de rust kreeg David Zwiebel de kans op de gelijkmaker maar ook hij faalde hopeloos. Na ruim een uur spelen brak er een fase aan van veel overtredingen, slecht voetbal en gemiste aan. Het was tot grote ergernis van alles wat BWA was dat Frederik een strafschop miste en kort daarop een prachtige kans om zeep hielp door vlak voor het doel tegen keeper Eric Abdul aan te knallen. In de 68ste minuut werd het allemaal nog erger voor BWA toen Rene de Graaff uit een corner prachtig kon inkoppen: 0-2. De ploeg van Roy van der Mije balanceerde op de rand van de afgrond. Uit een vrije trap en de rebound die daarop volgde was het Roger Monk die voor 1-2 kon zorgen na een goede vrijetrap van Garreth MacDonald. BWA herstelde zich, drukte door en kreeg zes minuten voor het einde alsnog de gelijkmaker via David Zwiebelna een diepte bal van MacDonald: 2-2. Een zucht van verlichting bij de thuisclub dat een punt aan de wedstrijd leek over te houden. Leek, want door twee blunders in de achterhoede waaruit een onnodige strafschop ontstond knalde Kevin den Os in de 92-ste minuut raak: 2-3. Nog geen minuut later tekende dezelfde speler voor 2-4 na opnieuw een blunder in de achterhoede van BWA dat een lesje had gekregen in effectiviteit. Fouten en nog eens fouten hadden de ploeg van Roy van de Mije de kop gekost en op de rand van uitschakeling gebracht voor promotie naar de hoofdklasse. Meer dan ooit was het spreekwoord ‘eigen schuld dikke bult’ dan ook op zijn plaats.

Zondag is de return in Delft. De vandaag geschorste Dennis Dinkgreve heeft er nog alle vertrouwen in : “Tegen deze ploeg zijn we echt niet kansloos. Er is nog niets beslist.”

Later ook foto’s van Blauw Wit-DHC en in de loop van de week een verhaal met de talentvolle doelman Nicky van der Matten.

Verslag Freek Louis
Foto’s Arnoud Tebeest (DHC)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)