Blauw-Wit strijdt om promotie

Tjonge jonge, wat heeft Blauw-Wit het zichzelf moeilijk gemaakt tegen Stormvogels om de derde periodetitel te winnen. Een dramatische eerste helft zorgde bijna voor een bijna onoverbrugbare achterstand van 0-2. Daarna heeft de ploeg van trainer Roy van der Mije zich uitstekend hersteld en werd er gewonnen met 4-2.

Verdiend, omdat BWA vooral in de tweede helft uitstekend gebruik wist te maken van de kansen die men in de eerste helft liet liggen. Dit waren er welgeteld een stuk of zeven tegenover een aantal kansen van Stormvogels die met de geboden mogelijkheden beter omging. De beginfase was voor de IJmuidenaren die drie fraai mogelijkheden kregen maar BWA keeper Gregory Martin in uitstekende vorm aantroffen. Tot aan de veertiende minuut toen een organisatiefout achterin bij BWA de oorzaak was dat Stormvogels met een prachtige kopbal van Ronnie Nolles op 0-1 kon komen. Nog geen minuut later ging Martin in de fout door een hoge voorzet verkeerd te beoordelen waarna Jesper Guitelling kon inkoppen: 0-2.

Verkrampt voetbal en teveel individualistische acties van Lionel Frederik en te lang treuzelen wanneer er een kans kwam, waren er de oorzaak van dat BWA wanhopig op zoek was naar die ene opening om de aansluitingstreffer te maken. Het was allemaal net niet waardoor Stormvogels met een gerust hart aan de tweede helft kon beginnen.

De ploeg van trainer Frank Dikstaal begon furieus aan de tweede helft, kreeg wat kansen maar zag geen mogelijkheid om de beslissende derde treffer op het scorebord te zetten. Gaandeweg werd BWA sterker en kreeg ook legio kansen om de aansluitingstreffer te produceren.  Na een kleine acht minuten spelen lukte het David Zwiebel om een prachtige voorzet van Frederik snoeihard langs keeper Ronald Offerman te koppen: 1-2. Met nog een kwartier te spelen was het tijd voor Dennis Dinkgreve om met twee enorme knallen van zeker 25 meter keeper Offerman even zovele keren te passeren: 3-2. Stormvogels zakte daarna ver terug en kon niet verhinderen dat Frederik een hoop kon goed maken door zelf de beslissende treffer voor zijn ploeg te scoren:4-2.

Daarmee heeft BWA zich geplaatst voor de na-competitie en daar was trainer Roy van der Mije erg blij mee. ,,Ja wat wil je. Als je voor de rust ziet dat het maar niet wil lukken. Het draaide ook niet bij ons en dacht bij mezelf wat gebeurt hier in godsnaam ?  Gelukkig hebben we de zaak na de rust goed opgepakt en ons gehouden aan wat we moesten doen en vier prachtige doelpunten gescoord. De winst zat hem vooral in de ruimte op de flanken die wij kregen.   Dit hebben we goed uitgebuit. Ik denk dat we verdiend geplaatst zijn voor de na-competitie en als we zo blijven voetballen zeker niet kansloos zijn’’.

Straks foto’s en het complete nacompetitie schema  op de pagina ‘nacompetitie zondag’

Verslag: Freek Louis

Foto’s: Jaap Eising

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)