Blauw Wit vergeet te winnen

FC Blauw Wit Amsterdam heeft vanmiddag vergeten te winnen van koploper EDO. In Haarlem werd het na een spectaculaire wedstrijd 4-4. Vlak voor tijd stonden de Amsterdammers nog met 3-4 voor. Door de overwinning pakt EDO de tweed periodetitel.

Blauw Wit wist dat het moest winnen in Haarlem om nog kans te maken op de tweede periode titel. Met die bedoelingen begonnen de zebra’s  ook aan de wedstrijd.  Blauw Wit was tactisch en technisch sterker dan de koploper. Het benutten van kansen was echter het grote manco. Jermain Fritz James en Dave Zwiebel wisten allebei oog in oog met de EDO doelman niet te scoren.  Na een half uur werd de thuisploeg wat sterker zonder dat dat echt tot grote kansen leidde.  Een minuut voor rust was het toch raak. Een dekkingsfout bij een corner leverde de 1-0 op van Faruk Yurdakan.

Na de rust begon het spektakel pas echt. Nog geen vier minuten na de hervatting stond het al 1-1. Dave Zwiebel kreeg een uittrap tegen zijn been aan en zonder dat hij er erg in had  hobbelde de bal in het doel.  Twee minuten later stond Blauw Wit op voorsprong.  Na een mooie combinatie was Jermain Fritz James het eindstation, 1-2.  In de 53ste minuut, twee minuten nadat de Amsterdammers op voorsprong waren gekomen, was het al weer gelijk en niet veel later stond het zelfs 3-2. Beide keren was Bob Kemper de doelpunten maker.

Verslagen was de ploeg van Roy van der Mije allerminst. Lionel Frederik zorgde met een afstandschot voor de 3-3. Een vrije trap van Dennis Dinkgreve betekende zelfs de  3-4. Het was zijn vierde poging, de eerste drie gingen hoog over.  In dit geval is dus vier maal scheepsrecht!

De resterende vijf minuten waren lang genoeg voor EDO om de stand als nog gelijk te trekken.  Een geweldig afstandschot van Yurdakan was onthoudbaar voor Gregory Martin. Martin had daarvoor al een aantal keer een zekere treffer voorkomen.

Door de 4-4 wint EDO de tweede periode. Volgende week gaat Blauw Wit op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer dat vandaag met 3-2 verloor bij VVIJ.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassepagina

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)