Blauw Wit verliest van zichzelf

Na de demonstratie van vorige week tegen De Dijk heeft Blauw Wit vandaag zich zelf de das om gedaan. Op eigen terrein werd met 0-1 verloren van VVIJ. De enige treffer viel al na een kwartier spelen. De ploeg van Roy van der Mije eindigde het duel met tien man omdat Rainer Sion al in de eerste helft twee keer geel kreeg.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Blauw Wit goede wedstrijden afwisselt met slechte. Al vanaf de eerste minuut was te zien dat het vandaag wel eens een offday kon worden. Het was niet scherp genoeg, veel fouten in de passing en de zogenaamde sterspelers lieten het afweten. In de eerste veertig minuten is Blauw Wit amper op de helft van VVIJ geweest. Ondertussen stond het ook nog eens 0-1 door Van Baarlen. Uit frustratie werden er ook nog eens onnodige overtredingen gemaakt waar het niet nodig was. Rainer Sion kreeg twee keer een terechte gele kaart en kon voor de rust al douchen.

Waarschijnlijk heeft trainer Roy van der Mije in de rust met behoorlijk wat deuren geslagen want in de tweede helft zag men een herboren Blauw Wit. Het contrast ten opzichte van de eerste helft kon niet groter. Waar VVIJ het middenveld van de thuisploeg in de eerste helft geheel ontregelde kwam het er nu, zelfs tegen tien man, niet aan te pas. Blauw Wit domineerde maar tot echt grote kansen kwam het niet. Tien minuten voor tijd leek de verdiende gelijkmaker dan toch te vallen. Een schot van Lionel Frederiks werd niet goed verwerkt en Roger Monk had de 1-1 voor het intikken maar hij schrok zo van de geboden mogelijkheid dat hij de bal volledig miste. In de resterende minuten kwam Blauw Wit niet meer langszij en leed het een gevoelige en kostbare nederlaag.

Scheidsrechter Benlamkadde uit Amstelveen strooide fors met gele kaarten. In totaal gaf hij er maar liefst negen (zes voor Blauw Wit). Die twee voor Sion waren terecht maar bij de andere kunnen grote vraagtekens gezet worden. Trainer Van der Mije ging direct na afloop verhaal halen. Het antwoord van Benlamkadde: de rode kaart voor Van Der Mije.

Blauw Wit zakt een plaats op de ranglijst maar omdat deze wedstrijd nog voor de tweede periode telt is het verlies nog te overzien.