Blauw Wit veroordeeld tot degradatie uit tweede klasse

FC Blauw-Wit Amsterdam is voor de tweede achtereenvolgende keer gedegradeerd. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van Quick 1890 uit Amersfoort, waardoor Blauw-Wit veroordeeld is tot degradatie naar de derde klasse. Door een aanstaande fusie met Chabab, dat uit de Topklasse degradeert, zal de fusieclub volgend seizoen actief zijn in de zondag hoofdklasse.

“Ik wil het niet als excuus aanwenden, maar we misten vanmiddag toch een paar spelers die het verschil hadden kunnen maken. Dit is het hele seizoen al zo. Ik heb zoveel meegemaakt dat het niet verwonderlijk is dat we zijn gedegradeerd. Ook in de voorbereiding tegen Quick is er nog over het invullen van taken gesproken. Dan ga je voetballen, wordt de knop omgezet en komt er niets meer van de afspraken terecht. Ik kan het niet anders uitleggen dan dat spelers er niets van begrijpen. De gevolgen zijn er ook naar. We zijn roemloos gedegradeerd”, aldus trainer Medet Kurtkaya, die er veel energie in had gestoken om de zebra’s voor degradatie te behoeden.

De eerste helft was van beide kanten zwak. De beste kans was voor Quick, dat in de 24ste minuut door een dekkingsfout aan Blauw-Wit zijde profiteerde, waardoor Jeffrey Snijders op links geheel vrij kon inschieten: 0-1. Verdiend tot op dat moment want opnieuw kreeg Quick/A een kans via de vrije trap van Jordi Vreekamp die de bal op de lat zag uiteen spatten. De thuisploeg ontsnapte, want kort daarop kwamen er nog twee mogelijkheden voor de formatie uit Amersfoort, maar was het geluk aan BWA zijde en bleef de schade beperkt tot een treffer.

Na de rust kregen de gasten een paar riante mogelijkheden om Blauw-Wit de genadestoot toe te brengen. Dit gebeurde pas in de 74ste minuut toen opnieuw Jeffrey Snijders goed werd gelanceerd en zijn actie fraai wist af te ronden: 0-2. Nadat beide partijen verschillende verse krachten via wissels hadden ingebracht, mocht BWA de handen dichtknijpen dat er niet meer gescoord werd. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Andre drong het besef bij sommige spelers amper door dat men was gedegradeerd uit de tweede klasse B.

Verslag Freek Louis
Foto: Archieffoto Blauw-Wit Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)